Valsts prezidenta balvas izcīņa jūnija vidū notiks Ogrē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads

Tradīcijām bagātākās vieglatlētikas sacensības Baltijā - Valsts prezidenta balva vieglatlētikā - šogad no 15. līdz 16.jūnijam notiks Ogres novada sporta centra stadionā. Divas dienas Baltijas valstu un Baltkrievijas spēcīgākie vieglatlēti cīnīsies gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās vieglatlētikas komandas titulu, portālu TVNET informēja organizatori.

Sacensības tiks aizvadītas jau 24. reizi, no tām jau septīto gadu formātā, kur par uzvaru kopvērtējumā cīnās Baltijas valstu vieglatlētu komandas. Pērn komandu kopvērtējumā ar 5 punktu pārsvaru triumfēja Latvijas vieglatlētu komanda, tomēr izdalīt vienu līderu komandu nevar – lai gan Latvijas komanda ir dominējusi pēdējos divos gados, pirms tam uzvaras guvušas arī Igaunijas un Lietuvas komandas.

Par Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā mājvietu uzskatāms Jāņa Daliņa stadions Valmierā, bet šogad un nākamgad, ņemot vērā stadiona rekonstrukciju, sacensības norisināsies Ogrē.

15.jūnijā sacensības sāksies plkst. 15.30 ar diska mešanu vīriešiem un noslēgsies ap 19.30 ar stafetes skrējienu sievietēm un vīriešiem.

Plkst. 20.00 norisināsies krāšņa sacensību atklāšanas ceremonija, kurā atlētus sveiks Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un citas valsts amatpersonas, ar sveicieniem no sacensību organizatoriem - Valmieras pilsētas - uzstāsies grupa «Age of Stones» un Latvijas vieglatlētikas zvaigznes stadionā svinīgi ienesīs karogu un iedegs sacensību lāpu.

16.jūnijā sacensības sāksies plkst. 9.30 ar 5000 m un 10 000 m soļošanu vīriešiem un noslēgsies aptuveni plkst. 15.30. Valsts prezidenta balva vieglatlētikā no citām sacensībām atšķiras ar to, ka uzvarētājus individuālajās disciplīnas apbalvo uzreiz, sacensību norises vietā, savukārt Prezidenta kausu ieguvējus gan komandu, gan individuālajā kopvērtējumā apbalvo vēlāk, īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta, Prezidenta pilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu