Sirmais: 21 mēnesis bija ilgs ceļš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2016. gada Eiropas čempions Latvijas šķēpmetējs Zigismunds Sirmais pēc ilga pārtraukuma, kas bija saistīts ar pleca savainojumu, cer uz augstvērtīgiem rezultātiem gaidāmajās «Rīgas kausu» sacensībās.

«Es gāju uz šo mērķi, un 21 mēnesis bija ilgs ceļš,» trešdien preses konferencē sacīja Sirmais, kurš pirms diviem gadiem Nīderlandes pilsētā Amsterdamā kļuva par Eiropas čempionu ar rezultātu 86,66 metri.

Pagājušajā nedēļas nogalē, startējot pirmo reizi pēc ilgā pārtraukuma, Sirmais piedalījās «Viimsi Gala» vieglatlētikas sacensībās netālu no Tallinas. Viņš ieguva otro vietu ar pieticīgu rezultātu - 73,19 metri.

«Protams, pirmajās sacensībās man bija satraukums un neziņa.

Tieši tāpēc es izvēlējos nedaudz mazākas sacensības Igaunijā, kuras kalpoja man kā testa režīms pirms pirmajām lielajām sacensībām šeit Rīgā,» atzina šķēpmetējs.

Sirmais atklāja, ka ar treneri noteikti tiks pielabotas tehniskās kļūdas, kuras Rīgas sacensībās nedrīkst atkārtoties. Latvijas labākais šķēpmetējs arī atzina, ka jūtas labi un ir gatavs sacensībām.

«Ķermenis jūtas ļoti labi, un esmu gatavs nostartēt maksimāli labākā līmenī.»

Tāpat viņš pauda prieku startēt atjaunotajā Daugavas stadionā, kā arī būšot liels gods nest savas dzimtās pilsētas vārdu. «Esmu dzimis un audzis Rīgā, tādēļ ir liels gods pārstāvēt Rīgu šajos mačos.»

Latvijā vērienīgākās starptautiskās vieglatlētikas sacensības «Rīgas kausi» notiks 29. maijā. Šogad kopējais sacensību naudas balvu fonds ir vairāk nekā 23 000 eiro.

Pirmo reizi «Rīgas kausi» norisinājās jau 1962. gadā, un ar nelieliem pārtraukumiem tie notikuši 33 reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu