Šķēpmetēja Mūze: Personīgais rekords, visticamāk, kritīs jau pirms Eiropas čempionāta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Viena no Latvijas vadošajām šķēpmetējām Līna Mūze personīgo rekordu, visticamāk, labos jau pirms Eiropas čempionāta, apņēmusies sportiste.

Pašlaik 25 gadus vecā Mūze šonedēļ nepiedalījās «Rīgas kausu» sacensībās, jo iedzīvojusies nelielās veselības likstās.

«Mazliet sāp elkonis un ceļgals. Aizvien vēl ar operēto ceļgalu nedraudzējamies. Visticamākais, būšu atpakaļ Prezidenta balvā. Fiziskā forma ir ļoti laba,» žurnālistiem sacīja Mūze. «Sagatavošanās posms sezonai bija ļoti veiksmīgs. Varbūt treniņnometnē nespēju sevi pasaudzēt, un tas arī noveda pie tā, ka nevarēju startēt «Rīgas kausos».»

Mūze 2016.gada vasarā pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm Eiropas čempionāta priekšsacīkstēs pārrāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņai liedza dalību četrgades nozīmīgākajās sacensībās.

«Ja pērn bija problēmas ar psiholoģisko sagatavotību, tad tagad es pilnībā uzticos savam ķermenim. Psiholoģiski būs vairāk darbs pirms nozīmīgākajiem mačiem, piemēram, Eiropas čempionāta,» izteicās Mūze.

Šā gada Eiropas čempionāts notiks augustā Berlīnē, bet Mūzes personīgais rekords ir 62,09 metri. Šo rezultātu viņa ir apņēmusies labot jau tuvākajā laikā.

«Šogad gribu paveikt to, ko neesmu izdarījusi iepriekšējos gados traumu dēļ. Tās liegušas sasniegt to, ko es varu,» uzsvēra Mūze.

«Vispirms šogad gribu uzlabot personīgo rekordu. Tas, visticamāk, kritīs ātrāk par Eiropas čempionātu. Man gan ir jāiespringst, jo meitenes «Rīgas kausos» ļoti labi sameta.»

«Rīgas kausu» sacensībās sieviešu šķēpmešanā ar 62,98 metrus tālu raidījumu uzvarēja Madara Palameika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu