Latvijas vieglatlēti otrajā vietā pēc Valsts prezidenta balvas pirmās dienas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas Valsts prezidenta balvas izcīņā vieglatlētikā piektdien uzvaru tāllēkšanas un kārtslēkšanas disciplīnās guva Latvijas sportisti - attiecīgi Elvijs Misāns un Mareks Ārents. Tomēr pēc sacensību pirmās dienas kopvērtējumā Latvijas vieglatlēti ieņem otro vietu.

Tāllēkšanas sacīkstēs Misāns veica 7,63 metrus tālu lēcienu, šo rezultātu uzrādot ar pirmo piegājienu.

Savukārt kārtslēkšanas sacensībās Mareks Ārents ar 5,40 metru augstu lēcienu nodrošināja uzvaru. Latvijas sportists sacensības uzsāka tad, kad bija palicis vairs tikai viens konkurents Robins Nols.

Panākumu guva arī 5000 metru skrējējs Dmitrijs Serjogins, kurš distanci veica 14,23 minūtēs un tuvāko sekotāju apsteidza par 16 sekundēm.

Savukārt dāmu konkurencē uzvaras izcīnīja 800 metru skrējēja Līga Velvere un šķēpmetēja Sinta Sprudzāne. Valvere 800 metru distanci veica 2,05 minūtēs, tuvāko sekotāju apsteidzot vien 0,24 sekundēm.

Sprudzāne triumfēja sieviešu šķēpmešanas cīņā, šķēpu raidot 62,21 metru tālu. Šādu rezultātu Sprudzāne uzrādīja tikai ar piekto mēģinājumu.

Tikmēr diska mešanā vīriem Arnis Žvīriņš izcīnīja ceturto vietu, disku raidot 49,10 metrus tālu, kamēr Dāvis Oliņš ar 48,79 metrus tālu metienu palika astotais.

Neveiksmi piedzīvoja Latvijas sieviešu un vīriešu 4x100 metru stafetes vienības. Abas komandas savos startos tika diskvalificētas, jo tika pieļautas kļūdas stafetes nodošanā.

Tikmēr sieviešu trīssoļlēkšanā Māra Grīva uzrādīja sezonas labāko rezultātu un ar 13,62 metriem uzstādīja savu karjeras otru labāko rezultātu. Viņa gan sacensības pabeidza tikai ceturtajā vietā.

Savukārt 3000 metru šķēršļu skrējienā labāko rezultātu no Latvijas pārstāvjiem uzrādīja Anastasija Vidončikova, kura ar laiku 11,25 minūtes finišēja ceturtajā vietā.

Sieviešu vesera mešanā no Latvijas pārstāvēm labāko rezultātu uzrādīja Eva Rudzīte, kura ar 46,40 metru tālu metienu palika piektā. Tikmēr vīriešu konkurencē Igors Sokolovs ierindojās otrajā vietā ar 68,36 metru tālu metienu.

Vīriešu konkurencē 1500 metru skrējienā ceturtais palika Rolands Jierķis, distanci veicot 3,52 minūtēs.

Sieviešu 400 metru skrējienā otrā palika Patrīcija Karlīna Roshofa, kura uzrādīja laiku 54,49 sekundes, par 0,10 atpaliekot no uzvarētājas, bet vīriešu konkurencē šajā pašā distancē Valērijs Valinščikovs ar laiku 48,72 sekundes palika ceturtais.

Augstlēkšanas sacīkstēs vīriešiem Jānis Vanags veica vislabāko mēģinājumu no Latvijas sportistiem, pārvarot 2,08 metru augstumu un iegūstot trešo vietu, bet šķēpmešanas sacensībās Rolands Štrobinders ar 83,10 metru tālu metienu ieguva otro vietu.

Šķēpmešanā uzvarētājs igaunis Magnuss Kirts savukārt ar 86,70 metru tālu raidījumu laboja sacensību rekordu.

Savukārt 100 metru sprintā sievietēm Latvijas rekordiste Sindija Bukša palika otrā ar 11,34 sekunžu ātru skrējienu, kamēr vīru konkurencē Janis Mezītis vieglatlētikas kroņa disciplīnu veica 10,61 sekundē un palika ceturtajā pozīcijā.

Baltijas izlašu kopvērtējumā pēc pirmās dienas līdere ir Igaunija ar 134 punktiem, bet otrā ar 124 punktiem ir Latvija. Tikmēr trijnieku ar 121 punktu noslēdz Lietuva.

Tradīcijām bagātākās vieglatlētikas sacensības Baltijā - Valsts prezidenta balva vieglatlētikā - norisinās piektdien un sestdien Ogrē. Divas dienas Baltijas valstu un Baltkrievijas spēcīgākie vieglatlēti cīnās gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās vieglatlētikas komandas titulu.

Sacensības tiek aizvadītas jau 24.reizi, no tām jau septīto gadu formātā, kur par uzvaru kopvērtējumā cīnās Baltijas valstu vieglatlētu komandas. Pērn komandu kopvērtējumā ar piecu punktu pārsvaru triumfēja Latvija. Lai arī tā dominējusi pēdējos divos gados, pirms tam uzvaras guvušas arī Igaunija un Lietuva.

Piektdienas vakarā norisinājās krāšņa sacensību atklāšanas ceremonija, kurā atlētus sveica Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un citas valsts amatpersonas, kā arī uzstājās Valmieras grupa «Age of Stones» un Latvijas vieglatlētikas zvaigznes stadionā svinīgi ienesa karogu un iededza sacensību lāpu.

Šīs sacensības no citām atšķiras ar to, ka uzvarētājus individuālajās disciplīnas apbalvo uzreiz norises vietā, savukārt Prezidenta kausu ieguvējus gan komandu, gan individuālajā kopvērtējumā apbalvo vēlāk, īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu