IAAF ļauj vēl astoņiem Krievijas vieglatlētiem sacensties kā neitrāliem sportistiem

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Vēl astoņi Krievijas vieglatlēti saņēmuši tiesības kā neitrāli sportisti piedalīties starptautiskās sacensībās, trešdien paziņojusi Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF). Līdz ar to šādu neitrālu sportistu skaits pieaudzis jau līdz 67.

Pēdējie attaisnotie ir Marija Agļicka (100 metru barjeras), Timofejs Čaļijs, Vera Rudakova (abi - 400 metru barjeras), Georgijs Gorohovs, Timurs Morgunovs (abi - kārtslēkšana), Iļja Ivaņuks (augstlēkšana), Jevgeņijs Ribakovs un Fjodors Šutovs (abi - garo distanču skriešana).

Neviens no viņiem nekad nav izcīnījis kādu no lielajiem tituliem, taču viņu vidū ir kādreizējie Eiropas junioru čempioni.

Krievijas Vieglatlētikas federāciju diskvalificēja 2015.gada novembrī par plašiem dopinga pārkāpumiem.

Krievijas vieglatlētikas komandai aizliedza piedalīties 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tajās atļāva piedalīties vienīgi ASV dzīvojošajai tāllēcējai Darjai Kļišinai.

Visi 67 Krievijas vieglatlēti šajā gadā drīkst startēt kā neitrāli sportisti, jo IAAF uzsvērusi, ka viņi izturējuši neitrālus dopinga testus.

Vēl trešdien IAAF noraidīja 62 citu sportistu iespējas startēt kā neitrāliem un atcēla šo statusu pieciem Krievijas pārstāvjiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu