Pļaviņš/Šmēdiņš cīnīsies par olimpiskajām medaļām (377)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu pusfinālā pirmdien iekļuva Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Līdz ar to viņi cīnīsies par olimpiskajām medaļām, kas ir mūsu valsts pludmales volejbola labākais sasniegums.

(Papildināts viss teksts.)

Ar 17. numuru izliktais Latvijas duets ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 2:1 (19:21, 21:18, 15:11) aizraujošā un saspringtā cīņā 58 minūšu laikā uzvarēja spēcīgos amerikāņus Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu, kuriem turnīrā ceturtais numurs. Viņi tika uzskatīti par šīs spēles neapšaubāmiem favorītiem.

Pusfinālā Latvijas sportisti otrdien tiksies ar brazīliešiem Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri Londonā izlikti ar pirmo numuru.

Cīņas ievadā Latvijas duets nonāca zaudētājos ar 1:3, tomēr turpinājumā spēja līdzsvarot mača gaitu un panāca neizšķirtu 5:5. Pārņemt vadību Pļaviņam/Šmēdiņam gan neizdevās, jo amerikāņi ieguva divu punktu pārsvaru, bet pēc pāris nākamajām izspēlēm Gibam/Rozentālam bija trīs punktu pārsvars (12:9). Šajā brīdī sportisti devās tehniskajā pārtraukumā, bet pēc tā amerikāņi turpināja spēlēt nedaudz sekmīgāk un panāca piecu punktu pārsvaru (17:12).

Foto: AP/Scanpix

Otrā seta ievadā mūsējie pirmo reizi izvirzījās vadībā ar 2:1, tomēr ASV duetam ātri izdevās atspēlēties un pārņemt arī vadību 4:3 un 5:4.

Turpinājumā spēle ritēja līdzīgi, bet pēc 16 izspēlēm latvieši bija priekšā ar 9:7. Tiesa, iekrāt lielāku pārsvaru Pļaviņam un Šmēdiņam neļāva pašu pieļautās kļūdas, līdz ar to cīņa ritēja līdzīgi un vadībā pārmaiņus atradās abas komandas, bet pārsvarā rezultāts bija neizšķirts - 12:12, 14:14 un 16:16.

Turpinājumā Pļaviņš/Šmēdiņš guva divus punktus pēc kārtas un panāca divu punktu pārsvaru (18:16), tomēr amerikāņi izcēlās ar labām darbībām uzbrukumā, izlīdzinot rezultātu 18:18.

Foto: AP/Scanpix

Izšķirošo, trešo, setu Pļaviņš/Šmēdiņš sāka ar labām emocijām un ātri vien izvirzījās vadībā ar 3:1 un 4:2, bet pēc astoņām izspēlēm latviešiem bija četru punktu pārsvars (6:2). Turpinājumā ar vairākiem labiem uzbrukumiem izcēlās Gibs/Rozentāls un pietuvojās līdz 5:7, kas piespieda Latvijas duetu paņemt pārtraukumu.

Pēc tā Pļaviņš/Šmēdiņš saglabāja 2-3 punktu pārsvaru, bet pēc 19 izspēlēm latvieši bija vadībā ar piecu punktu pārsvaru - 12:7. Tomēr ASV duets nepadevās un ar agresīvu spēli uzbrukumā pietuvojās līdz 10:12.

Tomēr vēl tuvāk Gibs/Rozentāls gan netika, jo Pļaviņš/Šmēdiņš lieliski spēlēja gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, kas ļāva tikt pie četrām mačbumbām. Latvijas duets pie uzvaras tika, izmantojot otro no tām - 15:11.

TVNET jau vēstīja, ka 1/8 fināla mačā latvieši 2:0 (21:18, 21:16) apspēlēja norvēģus Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru, kuriem turnīrā 18. numurs. Savukārt Gibs/Rozentāls 2:0 (21:14, 22:20) uzvarēja Konstantīnu (22) Semjonovu un Sergeju Prokopjevu no Krievijas.

Latvijas komanda turnīrā līdz šim nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu, četros mačos piekāpjoties tikai vienā setā, kamēr ASV pāris zaudējis vienu maču apakšgrupu turnīrā. Viņi pārliecinoši 2:0 (21:10, 21:16) pārspēja arī Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu, kuri sacensības noslēdza dalītā 9. vietā.

Abas pusfināla spēles tiks izspēlētas jau otrdien. Olimpiskie čempioni pludmales volejbolā tiks noskaidroti 9. augustā.

Komentāri (377)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu