Samoilovs/Šmēdiņš netiek līdz pusfinālam Berlīnas «Grand Slam» posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien piedzīvoja zaudējumu Hāgā notiekošā «Grand Slam» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kam iepriekšējos divos posmos nebija kvalificējušies.

Latvijas pārstāvji sacensības līdz ar to noslēguši dalītā piektajā vietā.

Ar ceturto numuru izliktais Latvijas pāris aizvadītajā mačā ar 1-2 (21:23, 21:12, 13:15) zaudēja Pedru Salgadu un Emanuelam Regu no Brazīlijas, kuriem ticis astotais numurs.

Šo abu duetu iepriekšējā tikšanās bija Berlīnes «Grand Slam» posma ceturtdaļfinālā 21.jūnijā, kad pārāki arī bija brazīlieši.

Pirms tam grupu turnīrā Samoilovs/Šmēdiņš uzvarēja divos no trim mačiem, kas viņiem deva pirmo vietu savā apakšgrupā un automātisku ceļazīmi uz izslēgšanas turnīra otro kārtu. Tajā viņi piektdien ar 2-0 (22:20, 21:19) uzvarēja Estevanu un Marko Grimaltus no Čīles, kuri bija izlikti ar 28.numuru, «Grand Slam» sacensību ceturtdaļfinālu sasniedzot pēc divu posmu pārtraukuma.

Samoilovs/Šmēdiņš bija vienīgais Latvijas pāris šī «Grand Slam» turnīra pamatsacensībās.

Jau vēstīts, ka otrdien Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs nespēja kvalificēties posma pamatturnīram. Pļaviņš/Solovejs kvalifikācijas sacensības nav pārvarējuši otrajā «Grand Slam» posmā pēc kārtas.

Otrajā «Grand Slam» posmā pēc kārtas nepiedalījās Ruslans Sorokins ar Edvartu Buividu, kurus piemeklējušas finansiālas grūtības.

Hāgā notiek sestais «Grand Slam» kategorijas turnīrs šosezon. Aprīļa un maija mijā notikušajās sacensībās Šanhajā Samoilovs/Šmēdiņš piedzīvoja neveiksmi finālā, bet turpinājumā Maskavā un Berlīnē viņi cieta neveiksmes ceturtdaļfinālā. Savukārt jūnija izskaņā Latvijas labākais pludmales volejbola pāris nespēja pārvarēt Stavengeras turnīra astotdaļfināla barjeru, bet pagājušajā nedēļā Gštādē netika tālāk par grupu turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu