Samoilovs/Šmēdiņš ar divām uzvarām sāk Stare Jablonki «Grand Slam»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbola pāris Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs ceturtdien ar diviem panākumiem sāka Polijā notiekošā Stare Jablonki «Grand Slam» turnīra pamatsacensības.

Turnīrā ar piekto numuru izliktais Latvijas duets E apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:18) pārspēja Igaunijas sportistus Rivo Vesiku un Kristo Kollo, kuriem turnīrā atvēlēts 28.numurs.

Savukārt dienas turpinājumā Samoilovs/Šmēdiņš aizvadīja arī otro apakšgrupas spēli, kurā ar 2-0 (21:14, 21:14) pieveica mājiniekus Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru, kuri izlikti ar 21.numuru.

Savukārt apakšgrupas trešo un noslēdzošo spēli Latvijas pāris aizvadīs piektdien, kad sacentīsies pret amerikāņiem Džeikobu Gibu un Keisiju Patersonu, kuri izlikti ar 12.numuru.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas labākais pāris automātiski kvalificēsies izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet no pirmās kārtas tajā startēs grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Trešdien pamatsacensībās nespēja iekļūt divi citi Latvijas pāri, kas nepārvarēja turnīra kvalifikāciju.

Kvalifikācijā ar 18.numuru izliktie Haralds Regža un Armands Āboliņš pirmās kārtas mačā ar rezultātu 1-2 (20:22, 21:12, 16:18) sīvā cīņā 50 minūtēs piekāpās Norvēģijas sportistiem Īveram Andrēasam Horemam un Geiram Eithunam, kuri sacensībās bija izlikti ar 15.numuru.

Šīs Regžam/Āboliņam bija otrās šāda līmeņa sacensības šosezon un ceturtās karjerā.

Tikmēr no otrās kārtas kvalifikācijā iesaistījās cits Latvijas duets Ruslans Sorokins un Edvarts Buivids, kuri bija izlikti ar 11.numuru. Viņi izšķirošajā mačā par vietu pamatturnīrā ar 0-2 (16:21, 9:21) kapitulēja norvēģu pārim Oivindam Hordvikam un Mortenam Kvamsdālam, kuri kvalifikācijā bija izlikti ar sesto numuru.

Šis Sorokinam un Buividam bija pirmais kopējais turnīrs kopš jūlija sākuma, kad pāri piemeklēja finansiālas problēmas.

Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs šajā posmā izlēmuši nepiedalīties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu