Samoilovs: Mēģināsim Jūrmalas turnīra trofeju atstāt Latvijā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Pasaules vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ir apņēmušies nedēļas nogalē gaidāmā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) «Satellite» sērijas turnīra galveno trofeju atstāt Jūrmalā.

Sacensības no 28. līdz 31.augustam risināsies «Baltic Beach Hotel» pludmales teritorijā. Dalībnieku sarakstā atrodami seši Latvijas dueti, no kuriem trīs jau garantējuši sev vietu pamatsacensībās - Samoilovs un J.Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs -, kā arī speciālo ielūgumu jeb «wild card» saņēmušie Rihards Finstera un Edgars Točs.

«Liels prieks, ka pirmo reizi Latvijā notiks tik nozīmīgs volejbola turnīrs. Stadions Jūrmalā ir ļoti iespaidīgs, cerēsim, ka trofeja paliks tepat Latvijā, to arī mēģināsim panākt. Šis būs svarīgs notikums arī skatītājiem, jo ne visiem ir bijusi iespēja klātienē vērot šāda līmeņa sacensības. Veiksmi visiem Latvijas pāriem!» pasākumam veltītā preses konferencē vēlēja Samoilovs. «Lietus gadījumā Jūrmalā smiltis nemainās, tāpēc šie laika apstākļi neietekmē segumu. Lietus ietekmē tikai bumbas svaru. Visi dalībnieki sacensībās būs spēcīgi, viegli nebūs.»

«Šāds turnīrs Latvijai ir ļoti svarīgs, vienlaikus tā ir lieliska iespēja Latvijas jaunajiem spēlētājiem tikt klāt Eiropas turnīriem,» piebilda J.Šmēdiņš.

Savukārt par vietu pamatturnīrā gatavojas cīnīties Haralds Regžda/Armands Āboliņš, Toms Šmēdiņš ar kādu no partneriem, jo viņa plānotais komandas biedrs Reinis Pekmanis pašlaik ir savainots, un Ruslans Sorokins/Edvarts Buivids. Līdz ar to vietējie līdzjutēji klātienē varēs vērot visus Latvijas labākos pludmales volejbolistus.

«Latvija sākotnēji pretendēja uz divām «wild card», tomēr pēcāk organizatori vienu no tām atdeva Baltkrievijai. Vēlamies, lai šis turnīrs būtu lieli svētki Latvijā. Mēģināsim skatītājiem iemācīt pludmales volejbola kultūru. Cik esmu interesējies un pētījis, pērn Samoilovs/Šmēdiņš bija otrā populārākā komanda Latvijā, bet popularitāte turpina augt. Balvas labākajiem turnīra spēlētājiem ir tapušas tepat Jūrmalā, turklāt iesaistītas ir arī Jūrmalas pludmales smiltis,» skaidroja turnīra idejas iniciators un sacensību organizators Andris Blaka.

Sacensību vajadzībām Jūrmalas pludmalē tiek būvēts stadions ar vairāk nekā 2000 skatītāju sēdvietām. Šajā turnīrā tiks izmantota eksperimentālā sistēma ar cīņu aizvadīšanu līdz uzvarētiem trim setiem.

«Latvijas volejbola pasaule ir sajūsmā par šo gaidāmo notikumu. Kopā visiem izdevies pārliecināt, ka esam pelnījuši šo turnīru. Jāmin, ka sacensību laikā tiks testēti arī jauni noteikumi. Spēle ilgs līdz trīs uzvarētiem setiem, līdz 15 gūtiem punktiem. Ja būs nepieciešams, piektais sets ilgs līdz septiņiem punktiem. Tāpat visās cīņās spēlētājiem būs iespējams paprasīt vien trīs pārtraukumus. Ceru, ka tribīnes būs pilnas. Gaidām no Latvijas panākumus,» skaidroja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) viceprezidents Māris Pēkalis.

«Šis ir tikai pirmais solis no mūsu mērķiem, nākotnē vēlamies rīkot arī «Masters» un «Grand Slam» sacensības. Kopumā esam gandarīti, ka varam atļauties šāda turnīra rīkošanu. Tāpat tā būs lieliska reklāma Latvijai visā pasaulē. Parādīsim mūsu lielisko dabu, kas vēl nav sabojāta,» teica Jūrmalas pilsētas domes Sporta nodaļas vadītāja Indra Brinkmane.

Šis turnīrs ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2014.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Piedaloties CEV vai FIVB sacensībās, sportisti iegūst FIVB reitinga punktus.

Šādas raudzes turnīrs Latvijā norisināsies pirmo reizi, bet sacensību organizatori tuvāko gadu laikā cer rīkot augstākās sērijas «Grand Slam» posmu un pasaules čempionātu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu