Regža/Āboliņš iekļūst Jūrmalas CEV «Satellite» turnīra kvalifikācijas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fivb.org

Latvijas pludmales volejbola duets Haralds Regža un Armands Āboliņš ceturtdien iekļuva Jūrmalā notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) «Satellite» sērijas turnīra kvalifikācijas sacensībās.

To Regža/Āboliņš paveica pēc tam, kad valstu kvalifikācijas izšķirošajā - otrajā - kārtā ar 3-0 (16:14, 15:11, 15:11) pārspēja citu Latvijas pludmales volejbola pāri Ruslanu Sorokinu un Edvartu Buividu, kuriem pirmā kārta bija brīva.

Valstu kvalifikācijas pirmās kārtas mačā Regža/Āboliņš pirms tam ceturtdien ar 3-2 (16:18, 15:9, 15:17, 15:11, 9:7) pārspēja Latvijas duetu Tomu Šmēdiņu un Viktoru Koržeņeviču.

Līdz ar to šis pāris tad arī ieguvis Latvijai pienākošos ceļazīmi uz Jūrmalas «Satellite» turnīra kvalifikācijas sacensībām, kas norisināsies piektdien.

Iepriekš bija paredzēts, ka T.Šmēdiņš turnīrā startēs pārī ar Reini Pekmani, kurš gan iedzīvojies savainojumā.

Ceļazīmes uz kvalifikācijas sacensībām ceturtdien savā starpā sadalīja arī Austrijas un Krievijas pludmales volejbolisti. No Austrijas puses kvalifikācijas turnīrā iekļuva Daniels Milners un Jergs Vucls, bet no Krievijas - Ruslans Dajanovs un Aleksandrs Ļihoļetovs.

Kvalifikācijas sacensības tiks aizvadītas piektdien, kamēr pamatturnīrs norisināsies sestdien un svētdien.

Pamatturnīrā sev vietu jau iepriekš garantējuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, kā arī speciālo ielūgumu jeb «wild card» saņēmušie Rihards Finstera un Edgars Točs.

Sacensību vajadzībām Jūrmalas pludmalē uzbūvēts stadions ar vairāk nekā 2000 skatītāju sēdvietu. Šajā turnīrā tiek izmantota eksperimentālā sistēma ar cīņu aizvadīšanu līdz uzvarētiem trim setiem.

Šis turnīrs ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2014.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Piedaloties CEV vai FIVB sacensībās, sportisti iegūst FIVB reitinga punktus.

Šādas raudzes turnīrs Latvijā norisinās pirmo reizi, bet sacensību organizatori tuvāko gadu laikā cer rīkot augstākās sērijas «Grand Slam» posmu un pasaules čempionātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu