Čempione Brazīlija kārtējo reizi sasniedz PČ volejbolā finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Polijā notiekošā pasaules čempionāta vīriešu volejbolā finālu sestdien sasniedza pašreizējā čempione Brazīlija, tādejādi kļūstot par pirmo sacensību finālisti.

Pusfinālā Brazīlija ar 3-2 (25:18, 23:25, 25:23, 22:25, 15:12) smagā cīņā pieveica Franciju.

Mača pirmo setu Brazīlija aizvadīja ļoti pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 16:9. Pārsvaru pašreizējie čempioni neatdeva līdz pirmā seta beigām, kuru izdevās uzvarēt. Otro setu jau labāk sāka Francija, kurai tā laikā nepārtraukti piederēja dažu punktu pārsvars, taču tā izskaņā brazīliešiem izdevās izlīdzināt rezultātu (22:22), bet gūt panākumu setā viņi tomēr nespēja.

Trešajā un ceturtajā setā starp abām komandām turpinājās sīksta spēkošanās, izlasēm gūstot pa panākumam un novedot dueli līdz izšķirošajam - piektajam - setam. Tajā meistarīgāki izrādījās pašreizējie pasaules čempioni brazīlieši, sākumā izvirzoties vadībā ar 4:2, lai gan Francija pēc tam spēja panākt 6:6. Turpinājumā virsroku ņēma Brazīlija, panākot izšķirošu 13:8 pārsvaru, izskaņā nodrošinot vietu arī finālā.

Brazīlijas sastāvā lielisku sniegumu demonstrēja Rikardu Lukarelli Santušs, kurš guva 22 punktus, bet par pieciem mazāk pievienoja Voless de Souza. Francijas labā 21 punkts Ervīnam Ngapetam.

Līdz ar to Brazīlija pasaules čempionāta finālu sasniegusi jau ceturto reizi pēc kārtas, turklāt iepriekšējās trīs reizes tā ir kļuvusi par čempioni.

Tikmēr Francija tikai vienreiz savā pastāvēšanas vēsturē tikusi pie pasaules čempionāta medaļām - 2002.gadā, kad tā ieguva bronzu.

Kā zināms, trešajā posmā Francija ar pieciem punktiem divās cīņās ieņēma pirmo vietu G apakšgrupā, apsteidzot Vāciju un Irānu. Savukārt Brazīlija H apakšgrupā - tāpat kā Polija - tika pie četriem punktiem, apsteidzot olimpisko čempioni Krieviju.

Jau vēstīts, ka Krievija sestdien izcīnīja piekto vietu pasaules čempionātā, ar 3-0 (25:19, 25:21, 25:18) pieveicot Irānu, kam iegūtā sestā vieta ir lielākais sasniegums pasaules čempionātu vēsturē.

Otrajā pusfinālā sestdienas vakarā mājiniece Polija tiksies ar Vāciju.

Spēles par medaļām risināsies svētdien.

Turnīrā sacentās 24 izlases, kas sākotnēji bija sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām. Otro posmu sasniedza katras grupas četras labākās vienības, jau šajā kārtā sacensības noslēdzot Venecuēlai, Kamerūnai, Dienvidkorejai, Tunisijai, Meksikai, Ēģiptei, Beļģijai un Puertoriko.

Otrajā posmā 16 izlases bija sadalītas divās grupās pa astoņām katrā, līdzi ņemot pirmā posma savstarpējo spēļu rezultātus. Pēc viena apļa turnīra trešajā posmā iekļuva katras grupas trīs labākās komandas, šajā posmā turnīru noslēdzot ASV, Serbijai, Argentīnai, Itālijai, Austrālijai, Kanādai, Somijai, Kubai, Bulgārijai un Ķīnai.

Līdz ar to čempionāta trešajam posmam nespēja kvalificēties ne pagājušā turnīra sudraba medaļnieki no Kubas, nedz arī pagājušā čempionāta trešās vietas ieguvēja Serbija.

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms četriem gadiem risinājās Itālijā, Brazīlija finālā trijos setos apspēlēja Kubu, kamēr pie bronzas tika Serbija. Brazīlijas izlase zelta medaļas izcīnījusi iepriekšējos trīs finālturnīros pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu