Samoilovs un Šmēdiņš iekļūst sezonas noslēdzošā «Grand Slam» posma ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien ar divām uzvarām iesāka Brazīlijas pilsētā Sanpaulu notiekošā sezonu noslēdzošā «Grand Slam» posma izslēgšanas turnīru.

Pirmās kārtas mačā ar ceturto numuru izliktie Latvijas sportisti ar 2-1 (21:17, 19:21, 15:9) pieveica turnīra desmito numuru Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu no Austrijas.

Pirmajā setā pirmos divus punktus ieguva austrieši, tomēr Latvijas sportisti rezultātu ātri izlīdzināja, bet seta beigu daļā arī ieguva samērā drošu pārsvaru.

Otrajā setā cīņa ilgstoši ritēja punkts punktā. Samoilova un Šmēdiņa iegūto pārsvaru 13:10 austrieši ne tikai ātri atspēlēja, bet arī ieguva vadību 20:18, ko vairs no rokām neizlaida.

Izšķirošajā setā Samoilovs un Šmēdiņš jau sākumā ieguva vairāku punktu pārsvaru, novedot cīņu līdz uzvarai.

Turpinājumā astotdaļfinālā Latvijas sportisti ar 2-0 (21:17, 21:19) samērā pārliecinoši pieveica mājiniekus Alisonu Čeruti un Brunu Šmitu, kuri bija izlikti ar pirmo numuru.

Abu setu ievados Latvijas sportisti ieguva pāris punktu pārsvaru pār brazīliešiem, ko noturēja līdz pat izskaņai. Vienīgā intriga radās otrā seta otrajā pusē, kad brazīlieši guva trīs strīdīgus punktus pēc kārtas, pietuvojoties līdz diviem punktiem, tomēr Samoilovs un Šmēdiņš nenotrīcēja.

Pēc šī panākuma Samoilovs un Šmēdiņš varētu būt jau praktiski garantējuši pasaules ranga pirmo vietu sezonas noslēguma kopvērtējumā, jo otrajā vietā esošie Šons Rozentāls un Filips Dalhauzers no ASV šajā posmā nepiedalās, bet trešajā vietā ir Alisons un Brunu.

Ceturtdaļfinālā Samoilovs un Šmēdiņš vēlāk piektdien tiksies ar poļiem Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru, kuri izlikti ar 16.numuru.

Šī spēle sāksies plkst.23 pēc Latvijas laika, turklāt to tiešraidē būs iespējams vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Kā ziņots, pirms tam apakšgrupu turnīrā trešdien Samoilovs un Šmēdiņš sākotnēji ar 0-2 (19:21, 16:21) negaidīti piekāpās vien ar 29.numuru izliktajiem brazīliešiem Gustavu Karvaljesam un Alisonam Frančioni, bet ceturtdien tika pie divām uzvarām, kad ar 2-0 (21:17, 21:17) pieveica amerikāņus Viljamu Montgomeriju un Stefordu Sliku, kuri izlikti ar 20.numuru, un ar 2-0 (21:19, 21:18) pieveica arī pazīstamos nīderlandiešus Kristiānu Varenhorstu un Reineru Numerdoru, kuriem ticis 13.numurs.

Līdz ar to noslēguma kopvērtējumā Latvijas, Brazīlijas un Nīderlandes duetiem bija pa divām uzvarām, tāpēc vietu sadalījumu šo komandu vidū aprēķināja pēc to savstarpējo spēļu mazo punktu attiecības. Pirmo vietu ar attiecību +2 punkti izcīnīja brazīlieši, Nīderlandes sportistiem punktu attiecība bija neitrāla, bet Samoilovam/Šmēdiņam tā bija -2.

Pēc grupu turnīra apakšgrupas spēcīgākais duets automātiski iekļuva izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet no pirmās kārtas tajā startēja grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Samoilovs/Šmēdiņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji šajā turnīrā.

Kā zināms, augusta izskaņā Samoilovs/Šmēdiņš otro reizi šosezon sasniedza kāda «Grand Slam» turnīra finālu, paliekot otrie Polijā notikušā Stare Jablonki turnīrā. Pašlaik sportisti samērā pārliecinoši ir pasaules ranga līderi un jau šajā posmā var nodrošināt pirmo vietu sezonas noslēguma kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu