Samoilovs/Šmēdiņš sezonu noslēdz ar piekto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien ierindojās piektajā vietā Brazīlijas pilsētā Sanpaulu notiekošā sezonu noslēdzošajā «Grand Slam» posmā.

Turnīrā ar ceturto numuru izliktie Latvijas sportisti aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, kur gan ar 1-2 (18:21, 22:20, 13:15) piekāpās Polijas sportistiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram, kuri izlikti ar 16.numuru.

Spēcīgā lietus dēļ visi turnīra mači piektdienas pievakarē tika pārcelti par stundu. Sākoties cīņai, pirmajā setā Samoilovs/Šmēdiņš zaudēja ar 18:21, bet otrā seta sākumā viņi pārņēma vadību. Tomēr tad pēkšņi stadionā pazuda apgaismojums, pārtraucot maču.

Duelis atsākās pēc aptuveni 25 minūtēm. Kā nosaka noteikumi, cīņa jāpārspēlē no nulles tad, ja tā bijusi pārtraukta vismaz četras stundas. Otrajā setā Samoilovs/Šmēdiņš nenoturēja trīs punktu pārsvaru, un poļi pat ieguva vienu mačbumbu, tomēr turpinājumā Latvijas pludmales volejbolisti aizvadīja divas ļoti sekmīgas izspēles un uzvarēja setā ar 22:20.

Trešā seta ievadā poļi panāca 2:0 un 4:1, tomēr tālāk pretinieki vairs netika atlaisti, un seta otrajā pusē Latvijas sportisti panāca izlīdzinājumu 11:11. Kaut Samoilovs/Šmēdiņš uz brīdi arī pārņēma vadību, tomēr noslēgumā viņi izšķirošajā setā cieta neveiksmi ar 13:15 un, visticamākais, noslēdza ne tikai šo turnīru, bet arī savu sezonu.

Samoilovs/Šmēdiņš noslēgumā turnīrā ierindojās dalītā piektajā vietā.

Jau vēstīts, ka izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačā Latvijas sportisti ar 2-1 (21:17, 19:21, 15:9) piektdien pieveica turnīra desmito numuru Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu no Austrijas.

Turpinājumā astotdaļfinālā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:17, 21:19) samērā pārliecinoši pieveica mājiniekus Alisonu Čeruti un Brunu Šmitu, kuri bija izlikti ar pirmo numuru.

Pēc šī panākuma Samoilovs un Šmēdiņš varētu būt jau praktiski garantējuši pasaules ranga pirmo vietu sezonas noslēguma kopvērtējumā, jo otrajā vietā esošie Šons Rozentāls un Filips Dalhauzers no ASV šajā posmā nepiedalās, bet trešajā vietā ir Alisons un Brunu.

Kā ziņots, pirms tam apakšgrupu turnīrā trešdien Samoilovs un Šmēdiņš sākotnēji ar 0-2 (19:21, 16:21) negaidīti piekāpās vien ar 29.numuru izliktajiem brazīliešiem Gustavu Karvaljesam un Alisonam Frančioni, bet ceturtdien tika pie divām uzvarām, kad ar 2-0 (21:17, 21:17) pieveica amerikāņus Viljamu Montgomeriju un Stefordu Sliku, kuri izlikti ar 20.numuru, un ar 2-0 (21:19, 21:18) pieveica arī pazīstamos nīderlandiešus Kristiānu Varenhorstu un Reineru Numerdoru, kuriem ticis 13.numurs.

Līdz ar to noslēguma kopvērtējumā Latvijas, Brazīlijas un Nīderlandes duetiem bija pa divām uzvarām, tāpēc vietu sadalījumu šo komandu vidū aprēķināja pēc to savstarpējo spēļu mazo punktu attiecības. Pirmo vietu ar attiecību +2 punkti izcīnīja brazīlieši, Nīderlandes sportistiem punktu attiecība bija neitrāla, bet Samoilovam/Šmēdiņam tā bija -2.

Pēc grupu turnīra apakšgrupas spēcīgākais duets automātiski iekļuva izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet no pirmās kārtas tajā startēja grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Samoilovs/Šmēdiņš bija vienīgie Latvijas pārstāvji šajā turnīrā.

Kā zināms, augusta izskaņā Samoilovs/Šmēdiņš otro reizi šosezon sasniedza kāda «Grand Slam» turnīra finālu, paliekot otrie Polijā notikušā Stare Jablonki turnīrā. Pašlaik sportisti samērā pārliecinoši ir pasaules ranga līderi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu