RTU/«Robežsardze» Superkausa turnīru noslēdz ceturtajā vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienība volejbolā RTU/«Robežsardze» svētdien ar ieņemtu ceturto vietu noslēdza dalību Rīgā notiekošajā «Schenker» Superkausa izcīņas turnīrā.

Mačā par trešo vietu RTU/«Robežsardze» ar rezultātu 0-3 (24:26, 19:25, 23:25) piekāpās Igaunijas spēcīgākajai vienībai Tartu «Bigbank».

Pa deviņiem punktiem Latvijas pārstāvju labā guva Edgars Točs un Toms Vanags, bet astoņus punktus iekrāja Jānis Liepiņš.

Vēlāk svētdien finālā savā starpā tiksies Latvijas vicečempioni un valsts kausa īpašnieki «Biolars»/«Jelgava» un Igaunijas kausa ieguvēji TTU.

Jau vēstīts, ka sestdien pusfinālā «Biolars»/«Jelgava» ļoti spraigā cīņā ar 3-2 (25:22, 26:28, 25:21, 17:25, 15:13) pārspēja RTU/«Robežsardze» volejbolistus, bet TTU ar 3-2 (26:28, 19:25, 25:15, 25:18, 15:10) pieveica «Bigbank».

«Schenker» Superkauss risinās otro reizi vēsturē. Pirmajā turnīrā, kas pērn notika Jelgavā, triumfēja vietējā «Biolars»/«Jelgava» vienība.

Jaunā «Schenker» līgas sezona sāksies pēc nedēļas. Tajā Latviju pārstāvēs ne tikai ierastās RTU/«Robežsardze», «Biolars»/«Jelgava», «Poliurs»/«Ozolnieki» un «Daugavpils Universitātes» komandas, bet arī ASK/«Kuldīga». Iepriekšējo reizi «Elvi»/«Kuldīga» komanda «Schenker» līgā startēja 2008./2009.gada sezonā, kad arī kļuva par Latvijas vicečempioni.

Savukārt Igauniju jaunās sezonas «Schenker» līgas turnīrā pārstāvēs Tartu «Bigbank», TTU, Tallinas «Selver», «Rakvere», Veru «Danpower», «Parnu» un jaunpienācēja «Jarvamaa».

Tā kā komandu skaits atkal sasniedzis 12, līga atgriezusies pie divu apļu izspēles formāta, savukārt pirmoreiz kopš 2008./2009.gada sezonas Latvija arī atgriezusies Eirokausu sacensībās - Latvijas vicečempioni «Biolars»/«Jelgava» CEV Izaicinājuma kausa turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar Krievijas klubu Ņižņijnovgorodas «Guberņija».

Iepriekšējā sezonā no Latvijas klubiem «Schenker» līgas turnīrā vissekmīgāk startēja RTU/«Robežsardze», kas ierindojās trešajā vietā.

Kāda no Latvijas komandām bronzu «Schenker» līgā ieguvusi astoņās no deviņām sacensību izspēles reizēm, bet augstāk Latvijas vienības nav tikušas jau kopš otrās sezonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu