Depresijas dēļ atpūtu paņēmis slavenais ASV volejbolists Andersons

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Mets Andersons, kurš iepriekšējos divos gados atzīts par ASV labāko volejbolistu, depresijas dēļ izlēmis paņemt atpūtu no profesionālā sporta, vēsta vietējie mediji.

Pašlaik 27 gadus vecais Andersons lauzis līgumu ar spēcīgo Krievijas klubu Kazaņas «Zeņit», to skaidrojot ar ilgām pēc mājām un stresu. Viņš kategoriski noliedz, ka šāds solis būtu rezultāts konfliktam ar kādu no kluba pārstāvjiem.

«Esmu nolēmis pārtraukt volejbolista gaitas, jo esmu no tā noguris. Jau kopš pirmajiem profesionālās karjeras gadiem man gandrīz nav bijusi iespēja redzēt savu ģimeni. Šī iemesla dēļ nejūtos labi un izjūtu lielu stresu,» paudis Andersons. «Pirms jaunās sezonas sākuma visi šie apstākļi ir sasnieguši savu augstāko punktu. Uzskatīju, ka spēšu ar depresiju tikt galā, tomēr es maldījos.»

Amerikānis paudis, ka šosezon ar sportu nenodarbosies, taču pilnībā karjerai punktu vēl neliek.

«Man vienkārši ir nepieciešams pārtraukums. Domāju, ka tas man palīdzēs atgūt mīlestību pret volejbolu,» piebildis sportists.

ASV izlase 2008.gadā bez Andersona sastāvā uzvarēja olimpiskajās spēlēs, bet četrus gadus vēlāk, kad viņš bija gados jaunākais komandas dalībnieks, Londonas Olimpiādē ierindojās piektajā vietā. Šīgada pasaules čempionātā amerikāņi ieņēma septīto vietu.

Kopā ar ASV izlasi Andersons šogad triumfēja volejbola Pasaules līgā, bet pirms diviem gadiem izcīnīja otro vietu. Pērn ar «Zeņit» komandu viņš cēla virs galvas CEV Čempionu līgas trofeju, kā arī iepriekšējās divās sezonās pēc kārtas uzvarēja Krievijas čempionātā.

Aizvadītajā sezonā Andersons tika atzīts par Krievijas čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu