Pļaviņš/Egleskalns pirmo pasaules kausa posmu noslēdz 17.vietā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns piektdien noslēdza dalību sezonas pirmajā Pasaules tūres «Open» posmā Ķīnas pilsētā Fudžou (Fuzhou) ar zaudējumu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, ieņemot dalītu 17. vietu, kas abiem puišiem pirmajā kopīgajā turnīrā ir ļoti atzīstams sasniegums.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Pļaviņš/Egleskalns, kuri turnīrā bija izlikti ar 28. numuru, divos setos ar 0-2 (15-21, 13-21) atzina poļu Pjotra Kantora/Bartoša Losjaka (Piotr Kantor/Bartosz Losiak) pārākumu. Spēle ilga 30 minūtes, un latviešiem šoreiz neizdevās pretiniekiem sarežģīt dzīvi nevienā no setiem.

Pretinieki turnīrā bija izlikti ar 10. numuru, taču arī viņiem turnīrs beidzās pēc pāris stundām, jo otrajā izslēgšanas kārtā Kantors/Losjaks ar 1-2 (18-21, 21-19, 13-15) sīvā cīņā zaudēja saviem tautiešiem Mihalam Brilam/Kasperam Kujavjakam (Michal Bryl/Kacper Kujawiak), kuriem turnīrā ir 25. numurs.

Pļaviņš/Šmēdiņš aizvadīja atzīstamu turnīru, jo sākot dalību no kvalifikācijas, tika pie trīs uzvarām sešos mačos, nopelnot vērtīgus 180 reitinga punktus un 1200 ASV dolāru lielu naudas balvu no 150 000 dolāru kopējā turnīra balvu fonda. Latvijas duets uzvarēja Spānijas, Kanādas un vienu Polijas duetu, bet zaudēja Austrālijas, Vācijas un Polijas volejbolistiem.

Certurtdaļfinālā iekļuva pa diviem Vācijas un ASV duetiem, kā arī komandas no Nīderlandes, Francijas, Polijas un Kanādas. Turnīra noslēguma gaitai rezultātu līmenī var sekot līdzi internetā (http://www.fivb.org). Ceturtdaļfināli notiks vēlāk piektdien, bet pusfināli un spēles par medaļām notiks sestdien.

Pļaviņš/Egleskalns pēc turnīra Fudžou atgriezīsies mājās, lai otrdien vienā spēlē pret Aleksandru Soloveju/Ruslanu Sorokinu Rīgā cīnītos par ceļazīmi uz Kontinentālā kausa sacensībām.

Kā vēstīts, Solovejs/Sorokins Ķīnā cieta neveiksmi kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā un turnīru beidza dalītā 41. vietā kopējā vērtējumā.

Fudžou «Open» turnīrs norisinās no 21. līdz 26. aprīlim, un tajā ir sācies olimpisko spēļu kvalifikācijas maratons, volejbolistiem sākot cīņu par ceļazīmēm uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Latvijas pēdējo sezonu labākais duets – Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri divus gadus pēc kārtas sezonu noslēguši Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga līderpozīcijās, sezonas pirmo «Open» posmu izlaiž.

Pludmales volejbola Pasaules tūres sezonā vīriešiem būs astoņi «Open» kategorijas posmi, no kuriem nākamais notiks maija vidū Šveices pilsētā Lucernā. Tāpat notiks pieci «Grand Slam» kategorijas turnīri, trīs «Major» kategorijas turnīri, kā arī pasaules čempionāts Nīderlandē un sezonas finālturnīrs ASV.

Paralēli kungu cīņām Fudžou sezonas pirmo «Open» posmu aizvada arī dāmas, taču Latvijas pludmales volejbolistes dalībnieču vidū nav.

Pļaviņš/Egleskalns «Open» turnīrā Ķīnā

Kvalifikācija

Pļaviņš/Egleskalns – Fransisko Tomass/Sezars Menendess Ortegu (Spānija) 2-0 (21-15, 21-18)

Pļaviņš/Egleskalns – Sems Pedlovs/Grants O'Gormans (Kanāda) 2-1 (20-22, 21-15, 15-13)

Grupu turnīrs

Pļaviņš/Egleskalns (28.) – Aizeks Kapa/Kristofers Makhjūzs (Austrālija) (5.) 0-2 (18-21, 19-21)

Pļaviņš/Egleskalns (28.) - Sebastjans Fukss/Tomass Kačmareks (Vācija) (12.) 0-2 (13-21, 17-21)

Pļaviņš/Egleskalns (28.) - Macejs Kosjaks/Macejs Rudols (Polija) (21.) 2-0 (23-21, 21-17)

Izslēgšanas spēļu pirmā kārtā

Pļaviņš/Egleskalns (28.) - Pjotrs Kantors/Bartošs Losjaks (Polija) (10.) 0-2 (15-21, 13-21)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu