Samoilovs/Šmēdiņš sasniedz Jūrmalas «Masters» pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Pēdējo divu gadu pasaules pludmales volejbola ranga spēcīgākais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) «Masters» posma ceturtdaļfināla mačā starp diviem Latvijas duetiem sestdien pieveica Mārtiņu Pļaviņu un Hermanu Egleskalnu.

Aizvadītajā duelī ar otro numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš svinēja grūtu uzvaru ar rezultātu 2-1 (16:21, 21:19, 15:12).

Maču potenciālie pastarīši Pļaviņš un Egleskalns iesāka pārliecinoši, panākot 7:4 un 15:11, bet setu noslēdzot ar 21:16. Otrais sets ritēja saspringti, bet ar Samoilova un Šmēdiņa nelielu pārsvaru, kuriem izdevās triumfēt ar 21:19.

Izšķirošajā setā pirmos divus punktus ieguva Samoilovs un Šmēdiņš, turpinājumā vairs neļaujot pretiniekiem pietuvoties un uzvarot ar 15:12.

Pusfinālā svētdien plkst.13 Samoilovs un Šmēdiņš tiksies ar itāļiem Paolo Ingroso un Mateo Ingroso, kuri izlikti ar 11.numuru, bet ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:13, 21:16) pārliecinoši pieveica Norvēģijas sportistus Īveru Andrēasu Horemu un Geiru Eithunu, kuri bija izlikti ar devīto numuru.

Vēl viens Latvijas pāris Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs sestdien piedzīvoja dramatisku zaudējumu ceturtdaļfinālā. Ar 21. numuru izliktie sportisti ar 1-2 (21:17, 17:21, 13:15) piekāpās ar ceturto numuru izliktajam Francijas pārim Juzefam Krū un Eduāram Rulansonam.

Spēle iesākās ar drošu Latvijas komandas pārsvaru, un pirmais sets tika noslēgts ar 21:17. Otrajā setā Sorokins un Solovejs no 7:13 spēja pietuvoties līdz 12:13, tomēr seta izskaņā tika zaudēts ar 17:21.

Izšķirošajā setā Latvijas duets ilgstoši atradās iedzinējos, tomēr seta beigās vairākas reizes ieguva vadību, panākot arī 13:12. Tomēr izšķirošajos brīžos pārāki bija francūži, triumfējot ar 15:13.

Pusfinālā Krū un Rulansons spēkosies ar sacensību galvenajiem favorītiem Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu no Polijas, kuri ceturtdaļfināla mačā ar 2-1 (21:19, 19:21, 15:10) apspēlēja ar 17.numuru izliktos Pēteru Eglsēru un Danielu Milneru.

Pirms tam astotdaļfināla mačos Sorokins un Solovejs ar 2-1 (19:21, 21:18, 15:12) pieveica Janu Dumeku un Robertu Kufu no Čehijas, kuriem bija dots 20.numurs, Pļaviņš un Egleskalns ar 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja sacensību 22.numuru čehus Premislu Kubalu un Janu Hadravu, bet Samoilovs un Šmēdiņš izslēgšanas turnīrā ar 2-0 (21:14, 21:13) droši pieveica Grieķijas duetu Kocilianu Georgi un Zupani Niku, kam bija piešķirts septītais numurs.

Savukārt apakšgrupu turnīrā piektdien visi trīs Latvijas pāri izcīnīja pa divām uzvarām divās spēlēs, nezaudējot nevienā setā.

Pusfināli un spēles par medaļām Majoros, «Baltic Beach Hotel&SPA» pludmales stadionā svētdien risināsies no plkst.12.

Iepriekš Latvijas pludmales volejbola pāri Haralds Regža/Armands Āboliņš un Viktors Koržeņevičs/Toms Šmēdiņš ceturtdien nesasniedza pamatturnīru, no turpmākajām sacensībām izstājoties kvalifikācijas turnīrā.

Turnīrs pulcē spēcīgākos Eiropas pludmales volejbola pārus, kuriem šai turnīrā jācīnās par vērtīgajiem reitinga punktiem, lai iekļūtu Eiropas čempionāta finālā. Turnīrs iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2015.gada oficiālajā kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Tam ir 25 000 eiro liels balvu fonds.

Tieši turnīrs Jūrmalā aizsāk «Masters» sezonu, pēcāk sportistiem dodoties uz Austrijas pilsētām Bādeni un Klāgenfurti, kur notiks Eiropas čempionāts. Savukārt sezonas noslēdzošais «Masters» turnīrs no 5. līdz 9.augustam notiks Šveices pilsētā Bīlā.

Pērn Jūrmalā pirmoreiz risinājās CEV «Satellite» sērijas vīru turnīrs, kurā triumfēja pasaules ranga līderi Samoilovs un Šmēdiņš, finālā apspēlējot citu mājinieku duetu Armandu Āboliņu un Haraldu Regžu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu