Samoilovs un Šmēdiņš zaudē Jūrmalas turnīra pusfinālā un cīnīsies par bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Pēdējo divu gadu pasaules pludmales volejbola ranga spēcīgākais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) «Masters» posma pusfināla mačā piekāpās itāļiem Paolo Ingroso un Mateo Ingroso.

Aizvadītajā duelī ar otro numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš ar rezultātu 0-2 (19:21, 18:21) zaudēja itāļiem, kuriem turnīrā ticis 11.numurs.

Pirmā seta sākumā Samoilovs/Šmēdiņš sīvi cīnījās, taču seta beigas aizvadīja, esot iedzinējos ar diviem-trim punktiem. Arī otrā seta sākums bija līdzīgs, kad Latvijas duets atkal bija iedzinējos ar 10:12. Tiesa, pēc tam Samoilovs/Šmēdiņš pamanījās lauzt spēles gaitu un panāca neizšķirtu (14:14). Bet seta beigās atkal veiksmīgāks bija itāļu duets, kas pēc dažām veiksmīgām izspēlēm svinēja uzvaru ne tikai setā ar 21:18, bet arī visā mačā ar 2-0.

Plkst.15 svētdien Latvijas duets cīnīsies par bronzas medaļām, spēkojoties ar sacensību galvenajiem favorītiem Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu no Polijas, kas pusfinālā piekāpās ar ceturto numuru izliktajam Francijas pārim Juzefam Krū un Eduāram Rulansonam.

Ceturtdaļfinālā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-1 (16:21, 21:19, 15:12) pieveica citu Latvijas pāri Mārtiņu Pļaviņu un Hermanu Egleskalnu.

Apakšgrupu turnīrā piektdien trīs Latvijas pāri izcīnīja pa divām uzvarām divās spēlēs, nezaudējot nevienā setā, turklāt sestdienas ievadā viņi visi pārvarēja arī astotdaļfināla kārtu. Tomēr ceturtdaļfinālā ar 21.numuru izliktie Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs ar 1-2 (21:17, 17:21, 13:15) piekāpās Krū un Rulansonam, bet ar 23.numuru izliktie Pļaviņš un Egleskalns ļoti aizraujošā cīņā ar 1-2 (21:16, 19:21, 12:15) piekāpās Samoilovam ar Šmēdiņu.

Iepriekš Latvijas pludmales volejbola pāri Haralds Regža/Armands Āboliņš un Viktors Koržeņevičs/Toms Šmēdiņš ceturtdien nesasniedza pamatturnīru, no turpmākajām sacensībām izstājoties kvalifikācijas turnīrā.

Turnīrs pulcē spēcīgākos Eiropas pludmales volejbola pārus, kuriem šai turnīrā jācīnās par vērtīgajiem reitinga punktiem, lai iekļūtu Eiropas čempionāta finālā. Turnīrs iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2015.gada oficiālajā kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Tam ir 25 000 eiro liels balvu fonds.

Tieši turnīrs Jūrmalā aizsāk «Masters» sezonu, pēcāk sportistiem dodoties uz Austrijas pilsētām Bādeni un Klāgenfurti, kur notiks Eiropas čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu