Samoilovs/Šmēdiņš izstājas Maskavas «Grand Slam» turnīra astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Iepriekšējo divu gadu pasaules ranga uzvarētāji Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien izstājās Maskavā notiekošā «Grand Slam» sērijas turnīra astotdaļfinālā.

Otrajā kārtā ar piekto numuru izliektie Samoilovs un Šmēdiņš ar 0-2 (17:21, 24:26) piekāpās slavenajiem brazīliešiem Emanuelu Regu un Rikardu Santušu, kuri vienā pārī 2004.gadā triumfēja Atēnu olimpiskajās spēlēs, bet šajās sacensībās izlikti ar ceturto numuru.

Lai arī pirmo setu Latvijas duets zaudēja ar 17:21, otrā seta sākums bija veiksmīgāks un pirmos punktus nopelnīja tieši Samoilovs/Šmēdiņš. Tiesa, līdz rezultātam 8:8 notika sīva cīņa starp abām komandām. Tad divu punktu pārsvaru ieguva Samoilovs/Šmēdiņš, panākot 10:8, bet nākamajās izspēlēs veiksmīgāki bija brazīlieši, atgūstot vadību (11:10). Turpinājumā atkal abi pāri aizvadīja sīvu cīņu, tādējādi bija spiestas nospēlēt garāku otrā seta galotni, kurā divu punktu pārsvaru guva Brazīlijas volejbola pāris.

Pirmajā kārtā Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-1 (24:22, 18:21, 15:10) pieveica meksikāņus Huanu Virgenu un Lombardo Ontiverosu, kuri izlikti ar 24.numuru.

Kā zināms, apakšgrupu turnīrā Samoilovs un Šmēdiņš trijos mačos tika pie divām uzvarām, ierindojoties otrajā vietā.

Pamatturnīrā 32 pāri bija sadalīti astoņās grupās, pa četriem duetiem katrā. Grupu uzvarētāji uzreiz iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, bet otro un trešo vietu ieguvēji sacentās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Cīņas par medaļām notiks svētdien.

Kā ziņots, Latvijas pludmales volejbolistes Marta Ozoliņa un Alise Lece, kā arī vīru pāri Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns un Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs otrdien piedzīvoja neveiksmi kvalifikācijas sacensību pirmās kārtas mačos, tādējādi nekvalificējoties turpmākajām sacensībām.

Lai pārvarētu kvalifikācijas turnīru, duetiem bija nepieciešams izcīnīt divas uzvaras.

Zīmīgi, ka jau pirmdien Sorokinam ar Soloveju pret Pļaviņu un Egleskalnu bija plānots valstu kvotas mačs, tomēr pēc reģistrācijas beigām noskaidrojās, ka visi dueti nav atbraukuši uz sacensībām, un abi Latvijas pāri iekļuva kvalifikācijā.

Maskavā tiek aizvadīts pirmais no pieciem šosezon plānotajiem «Grand Slam» sērijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu