Divi kubiešu volejbolisti aizbēguši uz ASV

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divi Kubas vīriešu volejbola izlases spēlētāji aizbēguši uz ASV, tādējādi izsaucot «izbrīnu un sašutumu» starp komandas biedriem, ziņo kubiešu mediji.

Fēlikss Čepmens un Inovels Romero otrdien pametuši valstsvienību un aizbēguši uz ASV. Kubas volejbola izlase trešdien no Detroitas devās uz divām pārbaudes spēlēm pret Argentīnas izlasi.

Pēdējo gadu laikā kubiešu sportistu bēgšana uz ASV ir kļuvusi par ierastu lietu, jo īpaši beisbolistu un volejbolistu vidū.

Kubas prezidenta Raula Kastro valdība aizpērn pirmo reiz kopš 1961.gada atļāva atlētiem parakstīt vienošanās ar ārzemju komandām. Kopš tās reizes vairāki kubiešu beisbolisti ir parakstījuši līgumus ar komandām Kanādā, Japānā un Meksikā.

Kā zināms, Kuba un ASV sarāva diplomātiskās attiecības 1961.gadā, un Savienotās Valstis kopš 1962.gada noteikušas Kubai tirdzniecības embargo. Tomēr pagājušā gada decembrī ASV prezidents Baraks Obama un Kastro decembrī pārsteidza pasauli, paziņojot, ka abas valstis sāks attiecību normalizāciju.

Pēc šī paziņojuma tika pausta cerība, ka kubieši beisbolisti beidzot varēs likumīgi pievienoties Amerikāņu Beisbola augstākās līgas (MLB) komandām. Tomēr, lai gan ir atviegloti pārvietošanās ierobežojumi starp ASV un Kubu, sportisti vēl joprojām nevar spēlēt ASV līgās bez izbēgšanas uz šo valsti.

Kubas volejbola izlase pēdējās trīs dekādes ir viena no spēcīgākajām pasaulē, tomēr pēc tās līderu aizbēgšanas uz citām valstīm valstsvienību piemeklējuši grūti laiki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu