Regža/Āboliņš un Lece/Ozoliņa uzvar LČ trešajā posmā pludmales volejbolā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Volejbola federācija (Vadims Morozovs)

Haralds Regža un Armands Āboliņš, kā arī Alise Lece un Marta Ozoliņa svētdien Rīgā «Beach Box» āra laukumos triumfēja ERGO OPEN Latvijas pludmales volejbola čempionāta 3. posma cīņās, kurā pirmo reizi šosezon vīriešu konkurencē uz goda pjedestāla kāpa visu trīs Baltijas valstu sportisti - otrie palika Igaunijas, bet trešie Lietuvas pludmales volejbolisti.

Pirmo panākumu sezonā izcīnīja Regža/Āboliņš, kuri turnīrā bija izlikti ar pirmo numuru un finālā trīs setu cīņā ar 2-1 (18-21, 21-14, 15:12) pārspēja Igaunijas pludmales volejbolistus Maksimu Petrovu un Alekseju Povjakelu (10.). Ceļā uz finālu Regža/Āboliņš ar 2-0 (21-18, 21-16) uzvarēja Ruslanu Sorokinu/Aleksandru Soloveju, bet ceturtdaļfinālā viņi ar 2-0 (21-14, 21-12) pārspēja Kristapu Punculi/Oskaru Pugu.

Cīņa par trešo vietu nenotika, jo Sorokins/Solovejs veselības problēmu dēļ spēli aizvadīt nespēja, tāpēc uz goda pjedestāla tika ar 3. numuru izliktie Arns Rumševics/Luks Kazdailis no Lietuvas. Viņi pusfinālā ar 1-2 (21-19, 17-21, 12-15) zaudēja igauņiem. Petrovs/Povjakels ceļā uz finālu trīs setu maču aizvadīja arī ceturtdaļfinālā, kad ar 2-1 pārspēja Rihardu Finsteru/Edgaru Toču. Savukārt lietuvieši ar 2-0 uzvarēja Hermanu Egleskalnu, kurš šoreiz spēlēja kopā ar Arti Caicu, jo viņa pārinieks Mārtiņš Pļaviņš startē pasaules čempionātā.

Pēc izcīnītā panākuma I Eiropas spēļu čempions Haralds Regža neslēpa, ka šī ir pirmā reize divu gadu laikā, kad viņiem ar Armandu izdodas uzvarēt LČ posmā. «Divu gadu laikā esam pirmo reizi vinnējuši Latvijas čempionāta posmu. Pagājušajā gadā visu laiku finālā zaudējām Edgaram Točam ar Rihardu Finsteru, bet šogad Mārtiņam Pļaviņam un Hermanam Egleskalnam. Tagad Mārtiņa nebija, Finsters ar Toču arī izstājās, līdz ar to mēs esam pirmie,» priecīgs bija uzvarētājs.

Savukārt Armands Āboliņš, komentējot spēli, atzina, ka pirmais sets nav izdevies. «Pirmo setu var norakstīt uz to, ka viņi labi servēja. Pēc tam pretinieku bloķētājs nedaudz pieplīsa un līdz ar to viņš tik labi nevarēja uzservēt, tāpēc mēs viegli ar to visu tikām galā. Nākamais turnīrs mums būs nākamajā nedēļā Viļņā, kur notiks EEVZA posms, bet pēc tam dodamies uz Lihtenšteinu, kur Vaducā būs CEV «Satellite» sērijas turnīrs,» paskaidroja Āboliņš.

Dāmas aizvadīja LČ otro posmu. Finālā Alise Lece/Marta Ozoliņa, kuras bija izliktas ar 1. numuru, sīvā trīs setu cīņā ar 2-1 (19-21, 21-17, 15-13) uzvarēja pieredzējušo Inesi Jursoni un viņas pārinieci Lanu Sorokinu. Trešo vietu izcīnīja Agnese Caica/Jana Jaudzema, kuras ar 2-1 (14-21, 22-20, 15-12) pārspēja Sandu Ragozinu/Ilzi Liepiņlausku.

Pusfinālā Lece/Ozoliņa ar 2-0 (21-14, 21-18) uzveica Ragozinu/Liepiņlausku, bet Jursone/Sorokina ar 2-0 (21-18, 21-12) pieveica Caicu/Jaudzemu.

Pēc gūtā panākuma Lece/Ozoliņa neslēpa, ka jūtas sagurušas. «Spēles bija nogurdinošas, jo neviena cīņa šodien nebija viegla. Bija grūti,» sacīja Alise Lece, kurai papildu problēmas radīja arī senāk traumētais, bet turnīrā sasistais ceļgals.

«Mums finālā neizdevās ne tikai pirmais sets, bet drīzāk visa spēle. Kaut kā pārāk vienkārši iesākām, it kā bijām noskaņojušās, taču kopumā visa spēle bija grūta. Lai gan bija arī labas epizodes. Mēs ar fināla pretiniecēm diendienā trenējamies kopā, tāpēc bija ļoti grūti, jo viena otru ļoti labi pazīstam. Mums varbūt izdevās mazliet labāka serve un mazāk kļūdījāmies. Kopumā spēle bija diezgan švaka, mēs neparādījām to, ko varam parādīt, kā mēs spēlējam. Bet labi, ka uzvarējām,» gandarīta bija Marta Ozoliņa.

Abas spēlētājas ar lielu apņēmību gatavojas turnīriem, aizvadot treniņus divas reizes dienā. «Nākamais turnīrs mums būs Lihtenšteinā, tur 8. jūlijā sākas CEV «Satellite» posms, kur mēs startēsim kvalifikācijā. Mēs cenšamies spēlēt tur, kur tiekam klāt. Varbūt sanāks uzspēlēt arī turnīrā Šveicē, bet nākamais «Grand Slam» posms varbūt būs Polijā. Ja tiksim pēc punktiem klāt, tad spēlēsim kvalifikācijā,» pastāstīja posma uzvarētājas.

Jau ziņots, ka ERGO OPEN Latvijas pludmales volejbola čempionāta pirmajā posmā, kas no 29. līdz 31. maijam norisinājās «Baltic Beach Hotel» pludmales volejbola stadionā, Majoros, uzvaru svinēja Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns, kuri finālā pārspēja Haraldu Regžu/Armandu Āboliņu. Trešo vietu izcīnīja Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs, bet ceturtie palika Rihards Finsters/Edgars Točs.

Otrajā posmā, kas 13. un 14. jūnijā tika aizvadīts Jēkabpilī un kurā startēja tikai vīri, pirmās divas vietas bija nemainīgas, bet trešo ieņēma Finsters/Točs, kamēr ceturtie palika Ģirts Glāzers/Sandris Andrejevs.

Sievietēm pirmajā posmā uzvarēja Inese Jursone/Tīna Graudiņa, otrās bija Alise Lece/Marta Ozoliņa, trešās Sanda Ragozina/Paula Zirģele.

Šosezon ERGO OPEN Latvijas čempionātā pludmales volejbolisti sacentīsies piecos posmos. Skatītāji Latvijas čempionāta posmus varēs vērot arī Saulkrastos un Daugavpils novadā, bet čempionāta fināls no 11. līdz 13. septembrim notiks Jūrmalā. Starp čempionāta posmiem būs arī tradicionālās «King&Queen of the beach» turnīrs, kas arī notiks Jūrmalā.

Skatītāji laipni aicināti uz visiem Latvijas čempionāta ERGO OPEN posmiem, jo sezonas beigās kāds no līdzjutējiem kļūs par «Electra Fashion Cruiser» divriteņa īpašnieku! Ieeja visos posmos ir bez maksas.

Jau trešo gadu Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors ir apdrošināšanas sabiedrība ERGO. Turnīru atbalsta «LDz Infrastruktūra», Jūrmalas un Jēkabpils pilsētas dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu