Samoilovs/Pļaviņš PČ turpina spēlēt nevainojami

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš otrdien ar panākumu noslēdza Nīderlandē notiekošā pasaules čempionāta apakšgrupu turnīru, tādējādi izcīnot uzvaras visās trīs spēlēs.

Latvijas duets ar 2-1 (19:21, 21:19, 15:7) pieveica Čīles pāri Estevanu un Marko Grimaltus.

Lai gan pirmajā setā cīņa starp abiem duetiem iesākās līdzvērtīgi, Grimaltiem tā vidū izdevās izvirzīties vadībā ar 9:6. Turpmākajās minūtēs latviešiem neizdevās atspēlēt šo dažu punktu deficītu, taču seta izskaņā Samoilovs/Pļaviņš panāca vairs tikai 19:20, bet izlīdzināt rezultātu viņiem neizdevās, ciešot neveiksmi pirmajā setā.

Otrā seta sākums nedaudz labāks padevās Čīles pārim, kas izvirzījās vadībā ar 5:3, taču nākamajos uzbrukumos Samoilovs/Pļaviņš divus punktus atguva, panākot izlīdzinājumu. Seta turpinājumā abas komandas cīnījās punkts punktā, bet tā izskaņā Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 17:15. Pēc tam gan Grimaltiem izdevās panākt 19:19, bet pašu seta galotni Latvijas pludmales volejbolisti aizvadīja teicami, uzvarot ar 21:19. Līdz ar to abu pāru cīņa turpinājās izšķirošajā - trešajā - setā.

To krietni labāk iesāka Pļaviņš/Samoilovs, gūstot pirmos trīs punktus, bet pēc tam trešo setu izdevās turpināt gana pārliecinoši, un Latvijas sportisti droši noturēja pārsvaru un arī uzvaru šajā mačā.

Pagājušo sezonu Grimalti, kuri ir brālēni, noslēdza ar divām sudraba medaļām Pasaules kausa «Open» posmos, taču šosezon viņu labākais sasniegums ir devītā vieta «Grand Slam» posmā Sanktpēterburgā.

Vēlāk pēdējā F apakšgrupas mačā Nīderlandes atlēti Stīvens van de Velde un Mihils van Dorstens ar 2-1 (17:21, 22:20, 19:17) pieveica krievus Jaroslavu Koškarevu un Dmitriju Barsuku.

Ar trim panākumiem trīs mačos Samoilovs/Pļaviņš kļuva par F apakšgrupas uzvarētājiem, tāpēc viņi izslēgšanas spēles uzsāks no otrās kārtas. Pie divām uzvarām tika Nīderlandes sportisti, bet vienu panākumu izcīnīja Čīles volejbolisti, kamēr krievi turnīru noslēdza bez uzvarām.

Latvijas duets pirmajā spēlē sestdien ar 2-0 (21-18, 24-22) pārspēja Jaroslavu Koškarevu un Dmitriju Barsuku (43) no Krievijas, bet nākamajā mačā 2-0 (21-17, 23-21) apspēlēja mājiniekus Mihelu van Dorstenu un Stīvenu van de Veldi (30).

Pasaules čempionāta pamatturnīrā 48 dueti ir sadalīti 12 apakšgrupās. Katras grupas divas labākās komandas un astoņas labākās trešo vietu ieguvējas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sāksies no 1/16 fināla.

Pasaules čempionāts četrās dažādās Nīderlandes pilsētās - arī Hāgā, Roterdamā un Amsterdamā ilgs līdz 5. jūlijam.

Samoilovs un Pļaviņš pēdējo reizi kopā spēlēja 2010. gadā, kad uzvarēja Krievijas kausā, bet pēdējais lielais turnīrs abiem kopā bija 2008. gada olimpiskās spēles Pekinā, pēc kurām abu ceļi šķīrās. Pēc septiņu gadu pārtraukuma viņiem iespēja atkal spēlēt kopā radās, jo Samoilova pēdējo divu gadu pārinieks Jānis Šmēdiņš guva meniska traumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu