Pludmales volejbolisti Alisons/Šmits kļūst par pasaules čempioniem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Brazīlijas pludmales volejbolisti Alisons Čeruti un Brunu Šmits svētdien Nīderlandes pilsētā Hāgā kļuva par pasaules čempioniem, kā pirmie izcīnot tiesības piedalīties 2016. gada olimpiskajās spēlēs.

Turnīrā ar trešo numuru izliktie Alisons/Šmits finālā ļoti dramatiskā cīņā ar 2:1 (12:21, 21:14, 22:20) pārspēja mājiniekus Kristiānu Varenhorstu un Reineru Numerdoru, kuri turnīrā bija izlikti ar pirmo numuru.

Brazīlijas volejbolisti par pasaules čempioniem kļuva sesto reizi desmit aizvadītajos turnīros. Alisons pasaules čempiona godā ir otro reizi, jo 2011. gadā Romā viņš uzvarēja duetā ar Emanuelu Regu, bet Šmitam šis ir pirmais pasaules čempiona tituls un pirmā medaļa šajos turnīros vispār.

Bronzas medaļas izcīnīja cits Brazīlijas duets - Pedru Solbergs un Evandru Oliveira, kuri ar 2:0 (22:20, 21:13) pārspēja amerikāņus Nikolasu Lusenu/Teodoru Bruneru.

Dāmu turnīrā sestdien pasaules čempionāta zelta medaļas izcīnīja arī Brazīlijas volejbolistes - Agata Bednarčuka/Barbara Seiksas de Freitas, kuras ar 2:0 (21:18, 22:20) uzvarēja savas tautietes Taianu Limu/Fernandu Alvešu. Savukārt bronzas medaļas ieguva trešais Brazīlijas pāris - Juliāna Felisberta da Silva/Marija Antonelli, kuras ar 2:1 (23:25, 21:18, 15:9) pārspēja vācietes Katrinu Holtviku/Ilku Zemleri.

Latvijas vienīgie pārstāvji Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš, kuri turnīrā bija izlikti ar sesto numuru, ierindojās dalītā 17.vietā, nopelnot 400 ranga punktus.

1/16 finālā Samoilovs/Pļaviņš ar rezultātu 1:2 (21:14, 16:21, 17:19) zaudēja kanādiešiem Džošuam Binstokam un Semam Šahteram, kuri turnīrā bija izlikti ar 21.numuru. Kanādieši pēc tam cieta zaudējumu astotdaļfinālā, paliekot dalītā 9. vietā.

Tiesības startēt PČ bija nodrošinājuši Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuram jūnija sākumā tika veikta meniska operācija, no kuras viņš līdz turnīra sākumam nepaspēja atlabt, tāpēc viņa vietā spēlēja Pļaviņš.

Turnīrā startēja 48 komandas, kas grupu kārtā bija sadalītas 12 grupās pa četrām katrā. Divas labākās no katras grupas un astoņas labākās trešo vietu ieguvējas iekļuva 1/16 finālā.

Iepriekšējā PČ, kas 2013.gadā notika Stare Jablonkos (Polijā), Samoilovs/Šmēdiņš aizkļuva līdz astotdaļfinālam, bet Pļaviņš un Jānis Pēda izstājās 1/16 finālā. Par čempioniem kļuva holandieši Aleksandrs Brouvers un Roberts Mēuvsens, kuri finālā divos setos pārspēja brazīliešus Rikardu/Filju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu