Samoilovs/Šmēdiņš ar uzvaru sāk Eiropas čempionātu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Klāgenfurtē notiekošā Eiropas čempionāta pirmajā cīņā trešdien ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:19) uzveica vietējos Austrijas sportistus Aleksandru Hūberu un Robinu Zeidlu.

Pirmo setu Latvijas sportisti aizvadīja atraisīti, svinot drošu uzvaru, bet otrā seta sākumā ar 31.numuru izliktie austrieši pārņēma vadību ar 8:4. Kaut nākamos septiņus punktus guva Samoilovs un Šmēdiņš, seta otrā puse ritēja saspringtā cīņā. Sākotnēji Hūbers un Zeidls pamanījās izvirzīties vadībā ar 18:15, bet pēc tam piecās izspēlēs pēc kārtas jau atkal pārāki bija Samoilovs/Šmēdiņš, iegūstot vairākas mačbumbas un otro no tām arī izmantojot.

Hūbers un Zeidls šosezon augstāk par 33. vietu Pasaules kausa posmos nav bijuši, tādu pašu vietu ieņemot arī pasaules čempionātā, bet Jūrmalas «Masters» turnīru viņi noslēdza 17.vietā. Līdz ar to viņi ir potenciālie apakšgrupas pastarīši.

Šajā turnīrā Samoilovs un Šmēdiņš izlikti ar otro numuru.

Ceturtdien Samoilovu/Šmēdiņu gaida cīņa ar spāņiem Fransisko Marko/Kristianu Garsiju (Francisco Marco/Christian Garcia, 18.), bet grupu turnīru viņi pabeigs ar spēli pret itāliešiem Aleksu Ranjēri/Adrianu Karambulu (Alex Ranghieri/Adrian Carambula, 15.).

Otrajā pirmās kārtas spēlē itāļi ar 2-0 (21:12, 21:17) droši uzvarēja Marko un Garsiju.

Eiropas čempionāta pamatturnīrā startē 32 dueti, kuri ir sadalīti astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Grupu uzvarētāji iekļūs uzreiz astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas spēlēs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kamēr grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Samoilovs/Šmēdiņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Grupu turnīra spēles vīriešiem sākās trešdien un ilgs līdz piektdienai, kad notiks arī pirmā izslēgšanas spēļu kārta. Astotdaļfināls un ceturtdaļfināls notiks sestdien, bet pusfināls un spēles par medaļām svētdien.

Samoilovs/Šmēdiņš iepriekšējos divos Eiropas čempionāta finālturnīros izcīnīja sudraba medaļas. Pērn Itālijas pilsētā Kaljāri viņi finālā zaudēja mājiniekiem Paolo Nikolai/Danielem Lupo, bet 2013. gadā, kad finālturnīrs arī norisinājās Klāgenfurtē, viņi atzina spāņu Pablo Ereras/Adriana Gaviras pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu