Samoilovs un Šmēdiņš paliek nepārspēti EČ grupu spēlēs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien palika nepārspēti Klāgenfurtē notiekošā Eiropas čempionāta finālposma grupu spēlēs, izcīnot trešo uzvaru trīs cīņās.

Noslēdzošajā grupu turnīra mačā ar otro numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:17, 21:18) pārspēja ar 15.numuru izliktos itāļus Aleksi Ranjēri un Adrianu Karambulu, kuri šosezon tikuši pusfinālā divos «Major» kategorijas turnīros.

Pirmajā setā nevienam pārim nebija izteikta pārsvara, līdz seta izskaņā veiksmīgāk spēlēja Latvijas duets. Arī otrajā setā mačs sākumā ritēja punkts punktā, taču spēles nogriežņa beigās atkal veiksmīgāki bija Samoilovs un Šmēdiņš.

Pirmajā turnīra mačā Samoilovs un Šmēdiņš trešdien ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:19) uzveica vietējos Austrijas sportistus Aleksandru Hūberu un Robinu Zeidlu, bet ceturtdien ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:14) saspringtā cīņā pieveica spāņus Fransisko Alfredo Marko un Kristiānu Garsiju, kuriem sacensībās ticis 18.numurs.

Arī itāļi pirms tam bija izcīnījuši divas uzvaras, vispirms ar 2-0 (21:12, 21:17) droši uzvarot Marko un Garsiju, bet pēc tam ar 2-1 (16:21, 21:14, 15:10) apspēlējot arī Hūberu un Zeidlu. Tādējādi viņu un Samoilovs/Šmēdiņš savstarpējais mačs bija cīņa par pirmo vietu grupā, kurā pārāks bija Latvijas duets.

Līdz ar to Samoilovs/Šmēdiņš izslēgšanas cīņas sāks no otrās kārtas - astotdaļfināla - un nākamo dueli aizvadīs sestdien, bet itāļiem jau piektdien būs jācīnās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Samoilova/Šmēdiņa nākamie pretinieki būs vācieši - vai nu ar sesto numuru izliktie Jonatans Erdmans un Klemenss Viklers, vai sacensību astotais numurs Aleksanders Valkenhorsts un Štefans Vindšeifs, kurus Latvijas duets vēl jūnija beigās ar 2-1 pārspēja Norvēģijā notikušā Stavengeras «Grand Slam» sērijas posma apakšgrupu mačā. Paredzēts, ka Latvijas duets astotdaļfinālu aizvadīs plkst.13 pēc Latvijas laika.

Eiropas čempionāta pamatturnīrā startē 32 dueti, kuri ir sadalīti astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Grupu uzvarētāji iekļūs uzreiz astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas spēlēs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kamēr grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Samoilovs/Šmēdiņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Grupu turnīra spēles vīriešiem sākās trešdien un ilgs līdz piektdienai, kad notiks arī pirmā izslēgšanas spēļu kārta. Astotdaļfināls un ceturtdaļfināls notiks sestdien, bet pusfināls un spēles par medaļām svētdien.

Samoilovs/Šmēdiņš iepriekšējos divos Eiropas čempionāta finālturnīros izcīnīja sudraba medaļas. Pērn Itālijas pilsētā Kaljāri viņi finālā zaudēja mājiniekiem Paolo Nikolai/Danielem Lupo, bet 2013. gadā, kad finālturnīrs arī norisinājās Klāgenfurtē, viņi atzina spāņu Pablo Ereras/Adriana Gaviras pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu