Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst EČ 1/4 finālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien Austrijas pilsētā Klāgenfurtē iekļuva ceturtdaļfinālā Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā pludmales volejbolā.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā ir izlikti ar 2. numuru, astotdaļfinālā grūtā trīs setu cīņā ar 2:1 (21:17, 20:22, 15:12) pārspēja Aleksandru Valkenhorstu/Stefanu Vindšeifu (8.) no Vācijas, tiekot starp astoņiem labākajiem duetiem.

Ceturtdaļfinālā Latvijas volejbolistus sestdienas vakarā plkst. 19.30 pēc Latvijas laika gaidīs cīņa ar spāņiem Pablo Ereru/Adrianu Gaviru (7.), kuriem viņi zaudēja 2013. gada EČ finālā.

Grupu turnīra pirmajā spēlē trešdien Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21-17, 21-19) pārspēja mājiniekus Aleksandru Hūberu/Robinu Zeidlu (Alexander Huber/Robin Seidl, 31.), kuri turnīrā startē ar īpašo ielūgumu jeb «wild card». Savukārt otrajā mačā ceturtdien viņi ar 2-0 (21-19, 21-14) pārspēja spāņus Fransisko Marko/Kristianu Garsiju (Francisco Marco/Christian Garcia, 18.).

Otro vietu grupā ieņēma Ranjēri/Karambula, bet trešie palika Hūbers/Zeidls, kuri izšķirošajā mačā ar 2-0 (21-18, 21-17) pārspēja Marko/Garsiju, kuriem turnīrs ir noslēdzies.

Eiropas čempionāta pamatturnīrā startēja 32 dueti, kuri bija sadalīti astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Grupu uzvarētāji iekļuva uzreiz astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas spēlēs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kamēr grupu vājākajām komandām turnīrs ir noslēdzies.

Samoilovs/Šmēdiņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji Eiropas čempionāta finālturnīrā. Astotdaļfināls un ceturtdaļfināls notiks sestdien, bet pusfināls un spēles par medaļām svētdien.

Samoilovs/Šmēdiņš iepriekšējos divos Eiropas čempionāta finālturnīros izcīnīja sudraba medaļas. Pērn Itālijas pilsētā Kaljāri viņi finālā zaudēja mājiniekiem Paolo Nikolai/Danielem Lupo, bet 2013. gadā, kad finālturnīrs arī norisinājās Klāgenfurtē, viņi atzina spāņu Pablo Ereras/Adriana Gaviras pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu