Samoilovs un Šmēdiņš trešo gadu pēc kārtas sasniedz EČ pusfinālu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien Klāgenfurtē trešo gadu pēc kārtas sasniedza Eiropas čempionāta finālposma pusfinālu.

Ceturtdaļfināla mačā ar otro numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-0 (21:18, 24:22) uzveica 2013.gada sacensību čempionus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru no Spānijas, kuriem bija septītais numurs.

Mačs iesākās punkts punkts, tomēr spāņiem radās problēmas ar servju uzņemšanu, kas Samoilovam un Šmēdiņam ļāva pārņemt vadību ar 10:5. Drošu pārsvaru Latvijas sportisti noturēja līdz seta beigām, kurā uzvarēja ar 21:18.

Otrajā setā jau pašā sākumā pārsvaru ieguva spāņi un vienubrīd tas bija pat četri punkti. Tomēr seta beigās Samoilovs un Šmēdiņš ar pašaizliedzošu cīņu ne tikai panāca izlīdzinājumu 18:18, bet arī ieguva vadību un ar ceturto mačbumbu noslēdza cīņu ar uzvaru.

Erreras un Gaviras karjerā viens no lielākajiem panākumiem ir tieši triumfs 2013.gada Eiropas čempionātā, kad viņi finālā pieveica Samoilovu un Šmēdiņu. Šosezon sportisti Pasaules kausa posmos nav spējuši tikt augstāk par piekto vietu.

Pusfinālā Samoilovs un Šmēdiņš svētdien plkst.12.15 pēc Latvijas laika samēros spēkus ar Aleksandru Brouveru un Robertu Mēvsenu no Nīderlandes, kuriem sacensībās ir trešais numurs.

Otrajā pusfinālā cits Nīderlandes duets Kristiāns Varenhorsts un Reiners Numerdors, kuri pirms mēneša spēlēja pasaules čempionāta finālā, bet šajā turnīrā izlikti ar pirmo numuru, samēros spēkus ar itāļiem Aleksi Ranjēri un Adrianu Karambulu, kurus Samoilovs un Šmēdiņš apspēlēja apakšgrupā.

Grupu turnīra pirmajā spēlē trešdien Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21-17, 21-19) pārspēja mājiniekus Aleksandru Hūberu/Robinu Zeidlu (Alexander Huber/Robin Seidl, 31.), kuri turnīrā startē ar īpašo ielūgumu jeb «wild card». Savukārt otrajā mačā ceturtdien viņi ar 2-0 (21-19, 21-14) pārspēja spāņus Fransisko Marko/Kristianu Garsiju (Francisco Marco/Christian Garcia, 18.).

Eiropas čempionāta pamatturnīrā startē 32 dueti, kuri bija sadalīti astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Grupu uzvarētāji iekļuva uzreiz astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas spēlē izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kamēr grupu vājākajām komandām turnīrs ir noslēdzies.

Samoilovs/Šmēdiņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji Eiropas čempionāta finālturnīrā. Astotdaļfināls un ceturtdaļfināls notiks sestdien, bet pusfināls un spēles par medaļām svētdien.

Samoilovs/Šmēdiņš iepriekšējos divos Eiropas čempionāta finālturnīros izcīnīja sudraba medaļas. Pērn Itālijas pilsētā Kaljāri viņi finālā zaudēja mājiniekiem Paolo Nikolai/Danielem Lupo, bet 2013. gadā, kad finālturnīrs arī norisinājās Klāgenfurtē, viņi atzina spāņu Pablo Ereras/Adriana Gaviras pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu