Samoilovs: Ja būtu zaudējuši finālā, labāk vēlētos bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Pēc iepriekšējos divos gados ciestajiem zaudējumiem Eiropas čempionāta finālmačos šogad bija ļoti svarīgi uzvarēt, pēc Eiropas čempionu titula izcīnīšanas atzina pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Svētdien notikušajā finālspēlē Latvijas sportisti ar 2-0 (21:18, 21:18) pārspēja itāļus Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu.

«Turnīrs nebija no vieglākajiem, jo mums pretim nāca daudzas labas komandas. Tomēr tikai vienu spēli aizvadījām trijos setos - kaut bija pāris mazi kritumi, nospēlējām stabilu turnīru,» pēc sacensībām intervijā Latvijas Televīzijai pauda Šmēdiņš. «Pirms finālspēles noskaņojāmies, ka jāspēlē brīvi, jo katru gadu uzvarai bijām arvien tuvāk. Bija jāpalīdz otram, ja kādam neiet, un jācīnās par katru bumbu. Spēle bija mierīga, bet labi, ka nebija trīs seti, jo trešais sets ir laimes spēle.»

Samoilovs un Šmēdiņš iepriekšējos divos Eiropas čempionāta finālturnīros bija izcīnījuši sudraba medaļas. Pērn Itālijas pilsētā Kaljāri viņi finālā zaudēja mājiniekiem Paolo Nikolai un Danielem Lupo, bet 2013.gadā, kad finālturnīrs arī norisinājās Klāgenfurtē, atzina spāņu Pavlo Erreras un Adrianu Gaviras pārākumu.

«Šis ir apliecinājums, ka viss, ko šajos gados esam darījuši, ir bijis pareizi. Ja būtu zaudējuši finālā arī šoreiz, priecīgāks būtu bijis par bronzu, nevis sudrabu,» izteicās Samoilovs.

Šogad mēnesi duets nevarēja spēlēt Šmēdiņa traumas dēļ, tāpēc tagad viņiem ir apgrūtināta kvalificēšanās Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

«Pirms traumas mērķis bija cīnīties par medaļām, tagad pēc traumas galvenais mērķis ir tikt uz Rio - būs grūti, bet nedaudz esam atspērušies,» stāstīja Šmēdiņš. «Šosezon atlikuši vēl divi lielie turnīri un jābraukā uz visām «Open» sacensībām, tāpēc sezona ilgs līdz pat decembra sākumam.»

Tikmēr Samoilovs atzina, ka tagad, kad ir divas nedēļas līdz nākamajam turnīram, viņš nākamajā nedēļā atbalstīs savu brāli Mihailu, kurš piedalīsies Rīgā paredzētajā Eiropas čempionātā U-18 vecuma grupā.

Šis Latvijai ir otrais zelts Eiropas čempionātos, jo 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone.

Tikmēr Šmēdiņš tagad ieguvis pilnu Eiropas čempionāta medaļu komplektu, jo 2009.gadā tika pie bronzas pārī ar Mārtiņu Pļaviņu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveicis Latvijas pludmales volejbolistus Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu ar uzvaru Eiropas čempionātā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

«Spraigās un interesantās spēlēs gūtā uzvara turnīrā apliecina Jūsu milzu gribasspēku un spēju sasniegt visaugstākos mērķus, neskatoties uz sarežģīto sagatavošanos. Es un ikviens sporta līdzjutējs Latvijā lepojas ar Jums! Lai izdodas arī turpmāk,» apsveikumā norādījis Valsts prezidents.

Valsts prezidents novēl, lai izcīnītais panākums iedvesmo pludmales volejbolistu duetu gatavoties nākamajiem startiem, īpaši nākamgad gaidāmajām Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

Ar 1.janvāri sākusies atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņēmuši šā gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu