Abi Latvijas dueti ar uzvaru sāk «Grand Slam» posmu Polijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža ceturtdien ar uzvaru sāka Pasaules tūres «Grand Slam» noslēdzošo posmu Olštinā (Polija).

H apakšgrupas pirmajā mačā ar 9. numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš 2-0 (21-18, 21-17) 38 minūšu laikā apspēlēja Austrālijas duetu Izāku Kapu un Kristoferu Makhjū. Viņiem sacensībās 24. numurs.

Tikmēr E apakšgrupas pirmajā spēlē ar 28. numuru izliktie Pļaviņš/Regža 2-0 (21-17, 21-19) 34 minūšu laikā pārspēja austriešus Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu, kuriem turnīrā augstais 5. numurs.

Pļaviņš/Regža sacensībām saņēma organizatoru īpašo ielūgumu jeb «wild card».

Ceturtdien vēlāk Samoilovs/Smēdiņš spēlēs pret vāciešiem Sebastianu Fuhu/Stefanu Vindšeifu (25.), savukārt piektdien grupu turnīra noslēgumā Latvijas duets spēkosies ar poļiem Gžegožu Fijaleku/Mariušu Prudelu (8.).

Pļaviņš/Regža ceturtdien spēlēs pret krieviem Konstantinu Semjonovu/Vjačeslavu Krasiļņikovu (12.), bet piektdien grupu turnīra noslēgumā Latvijas duets tiksies ar meksikāņiem Huanu Vergenu/Lombardo Ontiverosu (21.).

Olštinā risinās pēdējais no pieciem šosezon ieplānotajiem «Grand Slam» turnīriem, kura balvu fonds ir 800 000 ASV dolāru liels. Pirmie četri posmi notika Maskavā (Krievija), Sentpītersbergā (ASV), Jokohamā (Japāna) un Longbīčā (ASV).

Pēdējo divu gadu pasaules ranga uzvarētāji Samoilovs/Šmēdiņš Maskavā, Jokohamā un Longbīčā ieņēma dalītu 9. vietu, bet Sentpītersbergā nestartēja Šmēdiņa traumas dēļ. Longbīčā startēja arī Pļaviņš/Regža, ieņemot dalītu 25. vietu.

Pludmales volejbola Pasaules tūres sezonā vīriešiem ir astoņi «Open» kategorijas posmi, pieci «Grand Slam» kategorijas turnīri, trīs «Major» kategorijas turnīri, kuri jau ir notikuši, kā arī Nīderlandē aizvadītais pasaules čempionāts un sezonas finālturnīrs ASV. Visos turnīros volejbolisti cīnās par Starptautiskās volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kuri būs svarīgi, cīnoties par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu