Samoilovs/Šmēdiņš tiek pie divām uzvarām Olštinas «Grand Slam» turnīra grupu kārtā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ceturtdien Polijas pilsētā Olštinā, par prieku kuplajam līdzjutēju pulkam no Latvijas, ar divām uzvarām sāka sezonas pēdējā «Grand Slam» posma pamatturnīru, nodrošinot iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, bet Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža tika pie viena panākuma un vēl vienā spēlē zaudēja.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā ir izlikti ar 9. numuru, H apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21-18, 21-17) uzvarēja austrāliešus Īzaku Kapu/Kristoferu Makhjū (Isaac Kapa/Christopher McHugh, 24.). Savukārt Pļaviņš/Regža, kuri pamatturnīrā ir izlikti ar 28. numuru, E apakšgrupas pirmajā cīņā ar 2-0 (21-17, 21-19) pārspēja grupas favorītus Klemensu Doplperu/Aleksandru Horstu (Clemens Doppler/Alexander Horst, 5.) no Austrijas.

Turpinājumā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21-18, 26-24) uzvarēja vāciešus Sebastianu Fuksu/Stefanu Vindšeifu (Sebastian Fuchs/Stefan Windscheif, 25.). Diemžēl Pļaviņš/Regža otrajā mačā ar 0-2 (19-21, 16-21) zaudēja Krievijas volejbolistiem Konstantīnam Semjonovam/Vjačeslavam Krasiļņikovam (Konstantin Semenov/Viacheslav Krasilnikov, 12.).

Grupu kārtu Samoilovs/Šmēdiņš noslēgs piektdien plkst. 17 pēc Latvijas laika pret poļiem Gžegožu Fijaleku/Mariušu Prudelu (Grzegorz Fijalek/Mariusz Prudel, 8.), kuri arī ir izcīnījuši divas uzvaras, tāpēc šajā mačā noskaidrosies grupas labākais duets, kurš tiks uzreiz astotdaļfinālā. Savukārt Pļaviņš/Regža, kuri turnīrā startē ar īpašo ielūgumu jeb «wild card», piektdien plkst. 16 mērosies spēkiem ar meksikāņiem Huanu Vigenu/Lombardo Ontiverušu (Juan Virgen/Lombardo Ontiveros, 21.), kuriem arī ir uzvara un zaudējums. Uzvara nodrošinās Pļaviņam/Regžam tikšanu izslēgšanas spēlēs, taču arī zaudējuma gadījumā viņi var tikt tālāk, jo Dopleram/Horstam ir divi zaudējumi.

Pamatturnīrā startē 32 dueti, kuri ir sadalīti astoņās grupās. Katras grupas uzvarētāji uzreiz iekļūs izslēgšanas spēļu otrajā kārtā - astotdaļfinālā, grupu otrās un trešās vietas ieguvēji tiks izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Jau ziņots, ka trešdien kvalifikācijas barjeru nepārvarēja trīs Latvijas dueti - Ruslans Sorokins/Toms Benjavs tika līdz otrajai kārtai, bet Aleksandrs Solovejs/Armands Āboliņš un Rihards Finsters/Edgars Točs cieta zaudējumus pirmajā kārtā. Otrdien sieviešu turnīra kvalifikācijā Inese Jursone/Tīna Graudiņa arī tika līdz otrajai kārtai. Sorokins/Benjavs un Jursone/Graudiņa turnīrā ieņēma dalītu 33. vietu, nopelnot pa 80 ranga punktiem, bet Solovejs/Āboliņš un Finsters/Točs palika dalītā 41. vietā un tika pie 40 punktiem.

Olštinā risinās pēdējais no pieciem šosezon ieplānotajiem «Grand Slam» turnīriem, kura balvu fonds ir 800 000 ASV dolāru liels. Pirmie četri posmi notika Maskavā (Krievija), Sentpītersbergā (ASV), Jokohamā (Japāna) un Longbīčā (ASV). Pēdējo divu gadu pasaules ranga uzvarētāji Samoilovs/Šmēdiņš Maskavā, Jokohamā un Longbīčā ieņēma dalītu 9. vietu, bet Sentpītersbergā nestartēja Šmēdiņa traumas dēļ. Longbīčā startēja arī Pļaviņš/Regža, ieņemot dalītu 25. vietu.

Pludmales volejbola Pasaules tūres sezonā vīriešiem ir astoņi «Open» kategorijas posmi, pieci «Grand Slam» kategorijas turnīri, trīs «Major» kategorijas turnīri, kuri jau ir notikuši, kā arī Nīderlandē aizvadītais pasaules čempionāts un sezonas finālturnīrs ASV. Visos turnīros volejbolisti cīnās par Starptautiskās volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kuri būs svarīgi cīnoties par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu