Šmēdiņš: Pēc operācijas kājas muskulis bija pazudis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Vienam no pasaules vadošajiem pludmales volejbolistiem Jānim Šmēdiņam pēc šovasar veiktās meniska operācijas bija pazudis kājas muskulis, tomēr izsalkums pēc spēlēm palīdzēja sekmīgi atgriezties kortā.

Iepriekšējo divu gadu pasaules vadošais pludmales volejbola duets Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs sezonas sākumā paguva piedalīties tikai divos Pasaules kausa posmos, kad Šmēdiņš guva traumu, kas lika veikt operāciju.

Pēc tam Šmēdiņš nevarēja piedalīties pasaules čempionātā, sportistiem atgriežoties Gštādes «Major» turnīrā, kurā uzreiz tika izcīnīta otrā vieta, bet drīz pēc tam viņi triumfēja Eiropas čempionāta finālturnīrā. Īpaši sekmīgas Samoilovam un Šmēdiņam izvērtās sezonas beigas, kad tika uzvarēts divos Pasaules kausa «Open» kategorijas posmos, bet vienā izcīnīta trešā vieta.

«Sezona iesākās viduvēji - nospēlējām tikai divus posmus, guvu traumu. Galvā bija domas, ka viss olimpiskajā kvalifikācijā ir nokavēts, jo nezināju, kad varēšu atgriezties labā formā. Sekojošais pusotrs mēnesis bija pārdomu pilns un ar neticību, bet tagad atskatoties liekas, ka nekas nopietns nebija noticis,» sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Šmēdiņš.

Visos turnīros volejbolisti šogad un nākamās sezonas pirmajā pusē cīnās par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, dalot ceļazīmes uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pēc sekmīgas sezonas otrās puses šo gadu Samoilovs un Šmēdiņš noslēdza olimpiskā ranga piektajā vietā.

«Pārsteidzoši, ka pēc traumas sekmīgi rezultāti bija jau no pirmajiem mačiem. To varētu skaidrot, ka rehabilitācijas posmā cītīgi gāju uz fiziotreniņiem, lai nostiprinātu muskuļus, - nedēļu pēc operācijas kāja bija 4-5 centimetrus mazāka par otru, jo muskulis bija vienkārši pazudis,» stāstīja Šmēdiņš. «Tomēr atguvām to atpakaļ, fiziski jutos labi, biju noilgojies pēc volejbola un izsalkums bija liels, kaut pirms pirmā starta ar bumbām biju trenējies vien nepilnu nedēļu. Viss aizgāja labi, tomēr ilgtermiņā atstāja iespaidu, jo sezonas pašās beigās neizdevās noturēt līmeni.»

Kopumā aizvadīto sezonu Šmēdiņš varēja novērtēt ar pluszīmi, jo tika iegūts Eiropas čempiona tituls, kā arī panākta augsta vieta olimpiskajā ragā.

«Šogad, kad vācām nepieciešamo posmu skaitu, primārie bija «Open» kategorijas posmi, bet nākamajā gadā līdz olimpiskās atlases beigām koncentrēsimies uz «Grand Slam» etapiem,» stāstīja sportists. «Tāpat gaidāms arī Eiropas čempionāta finālposms, bet punktu ziņā tas mums neko nemainīs, jo maksimālo skaitu esam jau ieguvuši.»

«Rangā esam situācijā, kurā vēlējāmies būt, bet arī nākamajā gadā vēl ir darbiņš priekšā - kādus trīs četrus rezultātus vēl vēlamies uzlabot,» atklāja Šmēdiņš.

Nākamā gada pirmais Pasaules kausa posms janvāra beigās notiks Brazīlijā, tomēr uz to Šmēdiņš ar Samoilovu neplāno doties.

«Uzreiz pēc Jaunā gada brauksim uz treniņnometni Ēģiptē, un februārī varēsim testa režīmā aizbraukt uz otro Pasaules kausa posmu, kas būs Irānā,» stāstīja Šmēdiņš. «Savukārt marta sākumā nedēļu pirms pirmā «Grand Slam» posma dosimies uz Brazīliju un pirms sacensībām patrenēsimies ar visiem pārējiem duetiem.»

Sezonas beigās sekmīgi startēja arī Šmēdiņa kādreizējais pārinieks Mārtiņš Pļaviņš, kurš sāka sadarbību ar Haraldu Regžu.

«Kaut viņi sanāca kopā vien sezonas otrajā pusē, tās beigas viņi spēlēja ļoti labi,» secināja Šmēdiņš. «Domājot par olimpisko kvalifikāciju, viņiem nākamajā gadā jārāda rezultāts visos posmos, kā mēs to darījām šogad. Mēs pusē posmu bijām labāko četriniekā, kas ir labs rādītājs, viņiem jāstartē līdzīgi.»

«Haralda spēku parādīs nākamais gads, kad visi jau sezonas sākumā būs labā formā. Šosezon daudzi gada beigās nerādīja labāko sniegumu,» Šmēdiņš stāstīja. Pļaviņš ar Regžu izmantojuši situāciju. «Tomēr izredzes aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm viņiem vēl ir.»

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs nākamgad pludmales volejbola turnīrs risināsies no 6. līdz 21. augustam. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņems šā gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā. Ja Pasaules rangā reāli par dalību Olimpiādē cīnās vienīgi Samoilovs un Šmēdiņš, Latvijas vīru dueti saglabā cerības uz otrās ceļazīmes iegūšanu arī Kontinentālajā kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu