RTU/«Robežsardze» trešo gadu pēc kārtas triumfē Latvijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

RTU/«Robežsardze» volejbola komanda ceturtdien uzvarēja Latvijas čempionāta finālsērijas izšķirošajā, piektajā, mačā, titulu iegūstot trešo gadu pēc kārtas.

Rīgas komanda ar rezultātu 3-0 (25:22, 25:18, 25:14) savā laukumā pārspēja «Poliurs»/«Ozolnieki» volejbolistus, sērijā triumfējot ar rezultātu 3-2.

Kaut pirmo setu daudz pārliecinošāk aizvadīja Ozolnieku komanda, tā beigās tā salūza un līdz mača beigām vairs nespēja atrast savu ritmu. Zīmīgi, ka šajā mačā RTU/«Robežsardze» komandai nepalīdzēja galvenais treneris Raimonds Vilde, kurš devies uz ASV.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem bija Gatis Garklāvs, bet ar 11 punktiem atzīmējās Ruslans Sorokins.

Savukārt «Poliurs»/«Ozolnieki» sastāvā 16 punktus guva Ansis Medenis, tomēr lielu daļu mača viņš aizvadīja strīdos ar pārējiem komandas biedriem. Tāpat ar 13 punktiem izcēlās Armands Āboliņš.

Pirmā seta ievadā Ozolnieku komanda no 0:2 panāca 4:2. Turpinājumā cīņa ilgāku laiku ritēja ļoti līdzīgi, bet pirms otrā tehniskā pārtraukuma viesi izvirzījās vadībā ar 16:13. «Poliurs»/«Ozolnieki» komanda panāca arī 21:17, tomēr seta beigās viņu spēle pilnībā pajuka un RTU/«Robežnieki» guva septiņus punktus pēc kārtas, izcīnot uzvaru.

Otrā seta pirmos divus punktus guva viesi, tomēr drīz vien jau RTU/«Robežsardze» bija priekšā ar 7:4. Kaut ļoti pārliecinošu sniegumu rādīja «Poliurs»/«Ozolnieki» līderis Ansis Medenis, regulāri viņš izteica neapmierinātību ar pārējiem saviem komandas biedriem un RTU/«Robežsardze» tajā uzvarēja ar 25:18

Trešajā setā Ozolnieku komanda turpināja neveiksmīgi uzņēma serves, bet viņu spēle pēc katras izspēles juka arvien vairāk, kas ļāva RTU/«Robežsardze» spēlētājiem priecāties par titula izcīnīšanu.

Kā zināms, RTU/«Robežsardze» guva panākumu finālsērijas pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 3-2 (22:25, 25:18, 19:25, 27:25, 15:9). Arī otrajā spēlē uzvaru izcīnīja Rīgas komanda, pārspējot Ozolnieku vienību viesos ar 3-0 (25:15, 25:20, 25:22) un panākot 2-0 vadību finālsērijā.

Tomēr nākamajās divās cīņās pārāki bija «Poliurs»/«Ozolnieki» volejbolisti. Vispirms viesos izdevās gūt panākumu ar 3-1 (26:24, 27:29, 25:20, 25:19), savukārt pagājušajā svētdienā Ozolniekos mājinieki uzvarēja ar 3-1 (25:19, 13:25, 25:18, 25:13) un finālsērijā panāca neizšķirtu 2-2.

Kā ziņots, par Latvijas čempionāta bronzas medaļas ieguvēju kļuva «Biolars»/«Jelgava» volejbolisti, kas sērijā par trešo vietu ar 2-0 apspēlēja «Daugavpils Universitāti» (DU).

Pirms tam pusfinālā RTU/«Robežsardze» ar 3-0 pieveica DU, bet aizraujošākajā sērijā «Poliurs»/«Ozolnieki» ar 3-2 pārspēja «Biolars»/«Jelgava» komandu.

Savukārt ceturtdaļfinālā DU ar 2-1 uzveica Jēkabpils «Lūšus», bet «Poliurs»/«Ozolnieki» ar 2-0 pārspēja ASK/«Kuldīga» vienību. Tikmēr RTU/«Robežsardze» un «Biolars»/«Jelgava» kā divas labākās Latvijas komandas Baltijas līgas regulārajā čempionātā pusfinālam kvalificējās automātiski.

Martā «Biolars»/«Jelgava» spēlēja Baltijas līgas finālā, kļūstot par pirmo Latvijas komandu kopš 2007.gada, kas ko tādu paveikusi. Tiesa, titula mačā jelgavnieki trijos setos piekāpās «Parnu» volejbolistiem. Savukārt bronzu Baltijas līgā ieguva «Poliurs»/«Ozolnieki».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu