Latvijas pludmales volejbolisti neturpina cīņu par olimpisko spēļu ceļazīmi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbolisti Norvēģijā notiekošā Kontinentālā kausa izcīņas Eiropas zonas astotdaļfināla duelī piekāpās Austrijai, tādējādi neturpinot cīņu par vienu no pēdējām ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Eiropas zonas fināla uzvarētāji nodrošinās sev vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kamēr otrās un trešās vietas ieguvēji jūlijā Sočos sacentīsies Kontinentālā kausa pasaules finālā, kur tiks piešķirtas vēl divas ceļazīmes uz Olimpiādi.

Turnīra astotdaļfināla pirmajā spēlē Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ar 2-0 (21:14, 22:20) pārspēja austriešus Tomasu Kunertu un Kristofu Dresleru.

Savukārt Rihards Finsters un Edgars Točs otrajā mačā ar 0-2 (10:21, 26:28) piekāpās Aleksandram Hūberam un Robinam Zeidlam. Otrajā setā Latvijas duets atradās vadībā ar 20:16, tomēr neizmantoja vairākas iespējas noslēgt setu savā labā.

Līdz ar to komandām bija jāaizvada trešais mačs, kurā Pļaviņš un Regža smagā cīņā ar 1-2 (23:21, 26:28, 19:21) piekāpās Hūberam un Zeidlam. Īpaši dramatisks izvērtās izšķirošais, trešais, sets, kurā neviens no pāriem nespēja iegūt pārsvaru, tomēr austriešiem izdevās uzvarēt ar rezultātu 21:19 un iesoļot turnīra ceturtdaļfinālā.

Kontinentālajā kausā komandu augstāk izliktais pāris sacenšas ar pretinieku otro spēcīgāko duetu un otrādi. Ja nepieciešamības gadījumā ir vajadzīgs arī trešais duelis, tam dalībniekus katra komanda izvēlas pēc saviem ieskatiem.

Pasaules kausa šīs sezonas rangā visaugstāk no šiem četriem duetiem atrodas Pļaviņš/Regža, kuri ieņem desmito vietu, taču kopumā piedalījušies jau 14 turnīros. Savukārt Kunerts/Dreslers ar dalību 12 Pasaules kausa posmos ieņem 30.vietu. Uzreiz aiz viņiem seko Hūbers/Zeidls, kuri piedalījušies deviņos turnīros, bet Točs/Finsters startējuši 11 turnīros un ir 36.pozīcijā.

Nākamajā kārtā Austrijas pludmales volejbolisti tiksies ar Turciju. Tāpat ceturtdaļfinālu sasniegušas Krievija, Spānija, Šveice, Beļģija un Norvēģija. Savstarpējo cīņu par nākamo kārtu turpina Ukraina un Vācija.

Šobrīd no Latvijas pludmales volejbolistiem olimpiskajām spēlēm kvalificējušies vien Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu