Latvijas vadošie pāri triumfē Latvijas pludmales volejbola čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošie pludmales volejbola pāri Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Alise Lece un Marta Ozoliņa svētdien Majoru pludmalē triumfēja Latvijas čempionāta finālposmā.

Vīru sacensībās gaidāmo Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieki Samoilovs un Šmēdiņš finālmačā ar 2-0 (21:19, 21:17) pieveica Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu.

Ja pirmajā setā lielākoties vadībā bija Pļaviņš un Regža, principiālajiem konkurentiem labāk nospēlējot vien seta izskaņā, otrajā setā gandrīz nepārtraukti vadībā bija tieši Samoilovs un Šmēdiņš.

Pirms tam abi dueti darbojās pārliecinoši un līdz finālam aizkļuva bez zaudētiem setiem.

Savukārt mačā par trešo vietu Edgars Točs un Armands Āboliņš ar 2-0 (21:17, 21:8) apspēlēja Ģirtu Glāzeru un Sandri Andrejevu.

Točs šajā turnīrā spēlēja bez sava ierastā pārinieka Riharda Finstera, kuru moka muguras sāpes.

Ļoti dramatisks bija dāmu sacensību fināls, kurā Lece un Ozoliņa ar 2-1 (18:21, 24:22, 15:11) apspēlēja talantīgās Tīnu Lauru Graudiņu un Paulu Nikolu Ņečiporuku.

Pēc uzvarēta pirmā seta arī otrajā Graudiņa un Ņečiporuka ieguva drošu vadību, turklāt Leci piemeklēja krampji kājā, kas ievērojami apgrūtināja spēlēšanu. Tomēr Lece ar Ozoliņu saņēmās un otrajā setā atspēlējās no 15:20, vēlāk pilnībā pārņemot iniciatīvu un triumfējot duelī.

Tikmēr mačā par trešo vietu Agnese Caica duetā ar citu jauno talantu Anastasiju Kravčenoku ar 2-0 (21:8, 21:19) pieveica Inesi Jursoni un Līvu Solu.

Līdz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm Samoilovam ar Šmēdiņu nākamajā nedēļā atlicis starts Pasaules kausa «Major» sērijas turnīrā Klāgenfurtē, bet Graudiņa un Ņečiporuka nākamnedēļ Kiprā piedalīsies pasaules U-19 čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu