Graudiņa un Kravčenoka kļūst par Eiropas U-22 čempionēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka svētdien kļuva par Grieķijā notikušā Eiropas U-22 čempionāta uzvarētājām.

Ar devīto numuru izliktās Graudiņa un Kravčenoka vispirms pusfināla mačā svētdien ar 2-1 (19:21, 26:24, 15:12) pārspēja ar ceturto numuru izliktās vācietes Lizu Arnholtu un Nadju Glencki.

Zīmīgi, ka pirms tam šajā turnīrā Latvijas sportistes nebija piedzīvojušas zaudējumu nevienā setā.

Līdz ar to Graudiņa un Kravčenoka sasniedza Eiropas U-22 čempionāta finālu, kur Latvijas sportistes ar 2-1 (16:21, 21:15, 15:9) apspēlēja ar trešo numuru izliktās polietes Katažinu Kocjoleku un Jagodu Gruščinsku.

Latvijas pludmales volejbolistēm pirmais sets bija neveiksmīgs, jo pēc sīva sākuma iniciatīvu pārņēma pretinieces, kuras panāca par 17:11 un guva panākumu pirmajā setā.

Tomēr mača turpinājumā Graudiņa/Kravčenoka atguvās. Vēl otrā seta vidū bija neizšķirts 11:11, bet turpinājumā Latvijas pārstāves pretiniecēm ļāva gūt tikai četrus punktus. Savukārt izšķirošajā - trešajā - setā iniciatīva jau pilnībā piederēja Latvijas sportistēm.

Graudiņa un Kravčenoka iepriekš uzvarēja visās trijās apakšgrupas spēlēs, kas izslēgšanas sacensībās pirmo kārtu deva brīvu, bet otrajā kārtā Latvijas atlētes sestdien ar 2-0 (21:9, 21:13) ļoti droši pārspēja čehietes Annu Komarkovu un Markētu Bendikovu, kurām ticis septītais numurs.

Ceturtdaļfinālā Graudiņai un Kravčenokai pretim stājās austrietes Nadīne Štrausa un Terēze Štrausa un viņas tika pieveiktas ar 2-0 (21:17, 21:18).

Dvīņumāsām Štrausām, kurām turnīrā bija ticis 12.numurs, Graudiņa un Kravčenoka jūlijā piekāpās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) «Satellite» sērijas turnīrā Rumānijā.

Tikmēr puišu turnīru iepriekš sestdien bija noslēguši ar 14.numuru izliktie Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs, kuriem bija jāsamierinās ar dalītu 17.vietu.

Šmits un Samoilovs jūlijā izcīnīja trešo vietu pasaules U-19 čempionātā, bet pirms tam Šmits duetā ar Atvaru Ozoliņu guva ceturto vietu Eiropas U-20 čempionātā.

Savukārt Graudiņa pārī ar Paulu Nikolu Ņečiporuku pērn Rīgā triumfēja Eiropas U-18 meistarsacīkstēs, bet šogad Eiropas U-20 čempionātā Graudiņa un Kravčenoka izcīnīja piekto vietu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu