Samoilovs un Šmēdiņš sezonu noslēgs pasaules ranga galvgalī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fivb.org

Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trešo reizi dueta pastāvēšanas vēsturē noslēguši sezonu pasaules ranga līderpozīcijā.

Samoilovs un Šmēdiņš sezonu kā pasaules ranga līderi noslēdza arī 2013. un 2014.gadā.

Samoilovs un Šmēdiņš svētdien izcīnīja trešo vietu ASV notikušā Pasaules kausa izcīņas Longbīčas «Grand Slam» turnīrā, tādējādi nodrošinot pirmo vietu kopvērtējumā.

Sezonas gaitā Latvijas pāris 13 turnīros tika pie 5910 punktiem, bet otro vietu ar 5790 punktiem ieņēma amerikāņi Fils Dalhauzers un Nikolass Lusens, kamēr trešie ar 5240 punktiem bija poļi Bartošs Losjaks un Pjotrs Kantors.

Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža 17 turnīros iekrāja 4060 punktus, kas viņiem deva 14.vietu. Edgars Točs un Rihards Finsters 12 turnīros tika pie 1610 punktiem, ierindojoties 39.pozīcijā.

Savukārt Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš trīs turnīros nopelnīja 200 punktus, kas viņiem deva dalītu 136.vietu.

Dāmu rangā Alise Lece un Marta Ozoliņa 14 turnīros tika pie 1540 punktiem, ierindojoties 70.vietā, bet Tīna Laura Graudiņa ar Paulu Nikolu Ņečiporu septiņos turnīros iekrāja 762 punktus, kas deva 126.pozīciju.

Pasaules kausa kalendārā atlicis vienīgi Kanādā gaidāmais finālposms, kurā piedalīsies astoņi ranga labākie pāri, kā arī četri rīkotāju speciālos ielūgumus saņēmušie dueti. Šajā turnīrā pludmales volejbolisti cīnīsies par 100 000 ASV dolāru (89 000 eiro) lielu naudas balvu.

Pirms tam gan vēl šonedēļ Samoilovs un Šmēdiņš, kā arī vairāki Latvijas dueti piedalīsies Eiropas Volejbola konfederācijas Jūrmalas «Masters» pludmales volejbola turnīrā. Organizatori solīja, ka Jūrmalas turnīrā piedalīsies arī Losjaks un Kantors, tomēr oficiālajā sacensību pieteikumā viņi šobrīd nav atrodami.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Samoilovs un Šmēdiņš neizkļuva no apakšgrupas, ieņemot dalītu 19.vietu.

Samoilovam Riodežaneiro bija jau trešās olimpiskās spēles karjerā, jo 2008.gadā Pekinā viņš startēja kopā ar Pļaviņu, bet pirms četriem gadiem Londonā spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu. Tikmēr Šmēdiņam šis bija otrais starts Olimpiādē. Pirms četriem gadiem viņš kopā ar Pļaviņu izcīnīja olimpisko bronzas medaļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu