Jūrmalas «Masters» uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz pasaules čempionātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Jūrmalas «Masters» pludmales volejbola turnīra čempioni garantēs savai valstij vienu ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu, otrdien preses konferencē atklāja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) viceprezidents Māris Pēkalis.

Jūrmalas «Masters» pludmales volejbola turnīrs notiks no 1. līdz 4.septembrim.

Kā atzina Pēkalis, kaut organizatori cerējuši uz vairāk pāru līdzdalību, kas startēja arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tomēr arī CEV domājusi, kā celt sacensību prestižu, tāpēc ierosināja Starptautiskajai Volejbola federācijai (FIVB), ka uzvarētāju valstis gan vīru, gan dāmu konkurencē iegūs garantētas ceļazīmes uz pasaules čempionātu, kas nākamgad risināsies Austrijā.

«Eiropai būs vēl trīs vietas, bet, kā tās tiks sadalītas, vēl nav noteikts. Savukārt pārējās komandas tiks noteiktas pēc ranga punktiem,» stāstīja Pēkalis.

Kā apstiprināja CEV nozīmētais sacensību pārraugs Dirks Dekers, jaunums par ceļazīmi uz pasaules čempionātu oficiāli pieņemts vien šonedēļ. Tikmēr CEV oficiālā paziņojumā pavēstījusi, ka arī pārējās ceļazīmes tiks sadalītas trijos «Masters» turnīros, kurus organizācija cer organizēt līdz nākamā gada 27.maijam.

Tiesa, uzsvērts, ka katrs duets var savai valstij nodrošināt tikai vienu ceļazīmi uz pasaules čempionātu. Tāpēc pagaidām nav skaidrs, vai gadījumā, ja sacensībās uzvarēs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, ceļazīmi neiegūs otra finālistu dueta pārstāvētā valsts, jo Latvijas pirmais pāris, visticamāk, pasaules meistarsacīkstēm kvalificēsies arī pēc pasaules ranga. Precīzus nosacījums CEV sola publicēt vēlāk.

Šajā gadā Jūrmalā notiek vienīgais «Masters» seriāla posms, bet jau iepriekš tika izspēlēts Eiropas čempionāts. Savukārt nākamgad Eiropas meistarsacīkstes tiks aizvadītas tieši Jūrmalā.

«Mums ir turnīri kalnos, pilsētās, bet tomēr viss sākās ar pludmali, kur tieši Jūrmalā notiks turnīrs,» teica Dekers. «Turnīrā piedalīsies dueti no 25 valstīm. Gatavība turnīram ir diezgan laba, un pēc manas ierašanās nekas daudz nav palicis, ko darīt. Citos turnīros ir bijis vairāk neizdarīto lietu nekā Jūrmalā.»

Pašlaik gan Jūrmalā ir nelabvēlīgi un ļoti vējaini laikapstākļi, kas licis celties ūdens līmenim, tāpēc jūra «pienākusi» pie paša stadiona. Ja ūdens līmenis turpinās celties, var rasties problēmas gan ar stadiona drošību, gan skatītāju ieeju tribīnēs.

«Tendence ir ar augšupejošu līkni. Sākām ar «Satellite», turpinām ar «Masters«. Nākamā gada turnīrs būs liels izaicinājums arī mums kā organizatoriem,» pauda turnīra direktore Ināra Brokāne. «Mūsu publika ir izlutināta, jo visu laiku ir augsti sasniegumi. Esam uzbūvējuši lielas tribīnes, kas ir nedaudz mājīgākas nekā iepriekšējā gadā. Esam aizvēruši stūrus, esam darījuši daudz, lai būtu labāka apkārtējā vide, tribīnes no ārpuses aizsedzot ar reklāmu. Esam strādājuši, lai visiem šī vide būtu ērta un pieejama. Esam daudz padomājuši arī par ārpuslaukuma aktivitātēm. Ir padomāts par bērniem un jauniešiem.»

Vīru turnīra pamatsacensībās no Latvijas pārstāvjiem piedalīsies olimpieši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri šobrīd ir arī pasaules ranga līderi, bet Riodežaneiro Olimpiādē ieņēma dalītu 19.vietu. Tāpat sacensībās piedalīsies Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet ar īpašo uzaicinājumu jeb «wild card» spēlēs Edgars Točs un Rihards Finsters. Tikmēr Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs pamatturnīrā centīsies iekļūt kvalifikācijas spēlēs, bet Toms un Valts Benjavi, kā arī Ģirts Glāzers ar Sandri Andrejevu pagaidām ir rezervistu lomā.

Savukārt dāmu turnīrā piedalīsies Alise Lece un Marta Ozoliņa, Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kā arī Paula Ņečiporuka un Agnese Caica, kuras pamatturnīrā iekļautas ar īpašo uzaicinājumu.

Jūrmalas «Masters» turnīrā kvalifikācijas un pamatsacensību apakšgrupu spēlēs, kuras notiks sacensību pirmajās divās dienās, ieeja būs bez maksas. Uz izslēgšanas spēļu pirmajām trīs kārtām - astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, kā arī pusfinālu sievietēm - biļetes maksās desmit eiro, bet uz izšķirošajām spēlēm - pusfināliem vīriem, kā arī finālspēlēm - ieejas kartes var iegādāties par 15 eiro.

Jūrmalas «Masters» ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas 2016.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Čempionāta kopējais balvu fonds būs 50 000 eiro.

Pērn maijā Jūrmalā norisinājās CEV «Masters» posms vīriešiem, kurā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu. Savukārt vēl pirms gada Jūrmalā tika rīkots raudzi zemāks CEV «Satellite» sērijas turnīrs vīriešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu