Latvijas volejbolistes EČ kvalifikācijas spēlē kapitulē Ukrainas izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas dāmu izlase piektdien Itālijā, sākot 2017.gada Eiropas čempionāta otrās kvalifikācijas kārtas otro sabraukumu, kapitulēja Ukrainas valstsvienībai.

Jāņa Leiša trenētā Latvijas izlase cieta sagrāvi ar 0-3 (12:25, 9:25, 12:25).

Latvijas dāmas nevienā setā nespēja izrādīt sīvu pretestību, piedzīvojot ceturto zaudējumu četros kvalifikācijā aizvadītos mačos.

Zaudētājām pa diviem punktiem nopelnīja Ieva Tetere, Alise Lece un Liene Mellupe, bet Ukrainas izlasei septiņus punktus guva Hanna Kiričenko.

LETA jau ziņoja, ka pirmajā sabraukumā, kas pirms nedēļas notika Ukrainas pilsētā Južnijā, Latvijas izlase zaudēja visos trīs mačos.

Vispirms tā ar rezultātu 0-3 (12:25, 15:25, 6:25) cieta sagrāvi pret Riodežaneiro olimpisko spēļu devītās vietas ieguvēju Itāliju, tad ar 0-3 (10:25, 14:25, 17:25) zaudēja Ukrainas volejbolistēm, bet pēdējā mačā sīvā cīņā ar 2-3 (18:25, 25:23, 25:23, 13:25, 11:15) atzina arī Austrijas pārākumu.

Turnīra kopvērtējumā Ukrainai ir desmit punkti četros mačos, bet Itālija, kas piektdien vēl spēlēs ar Austriju, ir izcīnījusi astoņus punktus trīs spēlēs. Tikmēr Austrija ar vienu uzvaru un diviem punktiem ieņem trešo vietu, bet Latvija ir ar vienu punktu, bet bez uzvarām.

Favorītes šajā grupā ir Itālijas volejbolistes, kas vēl tikai pavisam nesen startēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, izcīnot devīto vietu. 2014.gadā viņas bija ceturtās pasaules čempionātā, bet iepriekšējā Eiropas čempionātā pērn guva septīto vietu.

Grupas uzvarētājas uzreiz iegūs tiesības nākamgad spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas notiks Azerbaidžānā un Gruzijā, bet sešu kvalifikācijas grupu otro vietu ieguvējas par ceļazīmi cīnīsies izslēgšanas kārtā.

Latvijas sieviešu volejbola izlase 90.gados varēja lepoties ar regulāru dalību Eiropas čempionātu finālturnīros, taču finansējuma trūkuma un dažādu citu iemeslu dēļ izlase zaudēja savas pozīcijas, sešus gadus neaizvadot nevienu oficiālu maču. Tikai 2011.gada izskaņā tā atkal atjaunoja savu darbību.

LETA jau ziņoja, ka tuvu iekļūšanai izšķirošajā kvalifikācijas kārtā ir Latvijas vīriešu izlase, kura ceturtdien Horvātijā sagādāja pārsteigumu ar 3-1 uzvarot Slovākiju.

Pirms pēdējām divām kārtām Latvijai un Slovākijai ir pa trīs uzvarām un deviņiem punktiem, kamēr Izraēlai ir divi panākumi un četri punkti, bet Horvātija četros mačos ir zaudējusi, tiekot pie diviem punktiem.

Latvijas izlase piektdien tiekas ar Izraēlu un uzvara viņiem garantēs vismaz otro vietu grupā, kas ļaus piedalīties izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu