Skarbie laikapstākļi neaptur «Brīvības vēstnešus» Kurzemē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2016. gada 7. oktobrī Rīgas Skeitborda skolas «Brīvības vēstneši» veiksmīgi aizvadīja skeitborda meistarklases un dēļu apgleznošanas darbnīcu Liepājas skeitparkā. Kopā ar māksliniekiem Minjonu Lauru, Ēriku Cauni un Līnu Freimani tika radīti četri fantastiski mākslas darbi uz skeitborda klājiem, kas projekta noslēguma izstādē papildinās jau līdz šim tapušos 12 dēļus no pārējiem Latvijas reģioniem - Latgales, Vidzemes un Zemgales.

Neskatoties uz skeitbordam nepiemērotiem laikapstākļiem - aukstumu, lietu un spēcīgo vēju, Latvijas talantīgākie skeitbordisti - Kārlis Bogustovs, Miks Grantiņš, Fricis Štrauss, Niklāvs Vētra, Artūrs Bogdanovičs un Rūdolfs Vētra - projekta noslēguma braucienu aizvadīja godam. Tika ieskeitotas gan Liepājas ielas, gan Ziemeļu forti, kā arī Liepājas un Saldus iekštelpu skeitparki.

Kurzemes braucienā kā fotogrāfs piedalījās viens no Latvijas radošākajiem jaunajiem fotogrāfiem Artūrs Pavlovs. Viņa bildes papildinās «Brīvības vēstnešu» foto izstādi, kura publiskai apskatei tiks izstādīta projekta noslēguma pasākumā 2017. gada rudenī Rīgā.

Izstādē tiks apkopotas 100 bildes par godu Latvijas simtgadei no Latvijas fotogrāfiem: Kaspara Alkšņa, Andra Barbana un Lauras Sokolovskas.

Šā brauciena laikā tika filmēts arī noslēgums dokumentālajam stāstam par pasākumu norises gaitu un iespējām, ko sniedz mums brīvība, dzīvojot neatkarīgā valstī. Visi līdz šim notikušie Brīvības Vēstnešu piedzīvojumi tika iemūžināti viegli tveramā un saprotamā, augstas kvalitātes videofilmā, kuras mērķis ir radīt cilvēkos brīvības, ģimenes, patriotisma sajūtu.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017.gada līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir «Es esmu Latvija», akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai.

«Brīvības vēstneši» ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu