Brazīļi Filju un Santušs uzvar pirmajā PK posmā pludmales volejbolā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Brazīlijas pludmales volejbolisti Alvaru Filju un Seimons Barbosa Santušs svētdien Floridā kļuva par Fortloderdeilas «Major» turnīra uzvarētājiem, triumfējot sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā.

Finālā Filju un Santušs divos setos ar 2-0 (21:15, 21:17) uzveica savus tautiešus Evandru Gonsalvešu Oliveiru un Andrē Lojolu Šteinu.

Tikmēr trešo vietu turnīrā ieguva mājinieki Fils Dalhauzers un Nikolass Lusena, kuri bronzas mačā ar 2-1 (14:21, 21:13, 15:10) pārspēja savus tautiešus Džonu Haidenu un Raienu Dohertiju.

Savukārt dāmu turnīrā par uzvarētājām kļuva brazīlietes Larisa Franku un Talita Antuneša, kuras finālā ar 2-0 (21:15, 21:18) uzveica tautietes Agatu Bednarčuku un Eduardu Santušu Lisboa.

Trešo vietu turnīrā ieņēma vācietes Jūlija Zude un Šantale Laburēra no Vācijas, kuras ar 2-0 (21:14, 21:14) uzvarēja mājinieces Brūku Svītu un Sameru Rosu.

Fortlodeidelā startēja arī trīs Latvijas vīru dueti.

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš aizkļuva līdz izslēgšanas spēļu pirmajai kārtai, kurā ar otro numuru turnīrā izliktie Latvijas sportisti zaudēja vāciešiem Markusam Bekermanam un Larsam Flīgenam.

Šo maču iespaidoja laika apstākļi, jo negaisa dēļ cīņa uz nepilnu stundu tika pārtraukta.

Samoilovs/Šmēdiņš turnīru noslēdza dalītā 17.vietā.

Tikmēr cits Latvijas duets šī turnīra pamatsacensībās - Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža -, kuri bija izlikti ar 20.numuru, cieta neveiksmes visās trijās savas apakšgrupas cīņās un noslēdza šīs sacensības ar dalītu 25.vietu.

Savukārt kvalifikācijas sacensības nepārvarēja Rihards Finsters un Edgars Točs, netiekot pamatsacensībās.

Pagājušajā sezonā Samoilovs un Šmēdiņš trešo reizi karjerā triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā. Latvijas duets uzvarēja trijos posmos - Klāgenfurtes «Major» sērijas turnīrā, Olštinas «Grand Slam» turnīrā un Antālijas «Open» sērijas turnīrā.

Tikmēr sezonas svarīgākajās sacensībās - Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs - viņi netika izslēgšanas spēlēs un ieņēma dalītu 19.vietu.

Pēc sezonas 2012.gada Londonas olimpisko spēļu medaļnieku Šmēdiņu nosauca par Pasaules tūres labāko uzbrukuma spēlētāju.

Tikmēr cits olimpiskais medaļnieks Pļaviņš pēc pagājušās sezonas apsvēra iespēju noslēgt karjeru, tomēr pēc ilgāka pārdomu perioda izlēma to vismaz gadu turpināt. Viņš uzsvēris, ka neuzstādīs četru gadu plānu, bet gan skatīsies uz priekšu pa vienai sezonai.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausa sacensībās Pļaviņa un Regžas duets ne reizi nespēja tikt augstāk par devīto vietu.

Tikmēr Finsters un Točs 2015.gada izskaņā Katarā «Open» kategorijas turnīrā izcīnīja dalītu devīto vietu un pērn sāka pilnvērtīgi spēlēt Pasaules kausā, tomēr pērn viņi tikai reizi spēja izkļūt no pamatturnīra apakšgrupas, gūstot 17.vietu «Open» sērijas turnīrā Sočos.

Pirms šīs sezonas izmaiņas notikušas Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, «Grand Slam» posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Pēc šīs nedēļas sacensībām Fortloderdeilā dažādos kontinentos risināsies 1-3 zvaigžņu turnīri, bet sezonas pirmās četru zvaigžņu sacensības maija otrajā pusē tiks aizvadītas Riodežaneiro.

Tāpat šogad Jūrmalā notiks Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotais Eiropas čempionāta finālturnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu