RTU/«Robežsardze» ceturto gadu pēc kārtas kļūst par Latvijas čempioniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

RTU/«Robežsardze» komanda sestdien viesos piecu seti trillerī uzvarēja «Poliurs»/«Ozolnieki» volejbolistus, ceturto gadu pēc kārtas kļūstot par Latvijas čempioniem volejbolā.

Raimonda Vildes trenētie rīdzinieki smagā spēlē uzvarēja ar 3-2 (16:25, 25:21, 17:25, 25:14, 15:13), sērijā līdz trīs uzvarām svinot panākumu ar 3-1.

Cīņa aizritēja kā pa viļņiem, jo pirmajā setā pārliecinoši labāki bija mājinieki, kuri arī otrajā setā droši soļoja pretī panākumam, tā vidū esot vadībā. Taču tad RTU/«Robežsardze» izmantoja pretinieku atslābu, pārņēma iniciatīvu un setu uzvarēja ar 25:21.

Trešajā setā jau no sākuma atkal labāki bija «Poliurs»/«Ozolnieki» vīri, kuri droši uzvarēja ar 25:17, savukārt ceturtajā setā jau dominēja viesi, neatstājot laukuma saimniekiem nekādas cerības.

Par īstu trilleri izvērtās pēdējais sets, kurā RTU/«Robežsardze» ieguva pārsvaru 7:5, tad tad bija priekšā ar 10:7 un 13:10, tomēr «Poliurs»/«Ozolnieki» vēl spēja sagādāt intrigu, pietuvojoties punkta attālumā. Tomēr rīdzinieki svarīgākajos brīžos nenodrebēja un beigās svinēja uzvaru, saglabājot valsts spēcīgākās komandas godu.

Uzvarētājiem Aleksandrs Avdejevs guva 15, Rolands Ozoliņš 11, bet Antons Nazarovs desmit punktus. Tikmēr Ozolnieku komandā pa 14 punktiem guva Raimonds Vilmanis un Mārtiņš Pļaviņš, bet Armands Āboliņš un Haralds Regža pievienoja attiecīgi pa 12 un 11 punktiem.

Par labāko RTU/«Robežsardze» komandā šajā mačā atzina Ingaru Ivanovu, bet mājiniekiem labākā balva tika Mārtiņam Pļaviņam.

Finālsērijas pirmajā mačā RTU/«Robežsardze» savā laukumā uzvarēja ar 3-0 (25:23, 25:23, 25:22), bet otrajā cīņā Ozolniekos rīdzinieki guva panākumu ar 3-2 (23:25, 27:25, 25:17, 27:29, 15:13). Savukārt trešdien «Poliurs»/«Ozolnieki» guva pirmo uzvaru, viesos būdami pārāki ar 3-2 (25:21, 25:23, 23:25, 21:25, 15:6).

Abas komandas Latvijas čempionāta finālā tikās arī pērn, kad sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-2 triumfēja RTU/«Robežsardze» komanda, zelta medaļas izcīnot trešo gadu pēc kārtas. Pirms tam 2014 un 2015.gadā RTU/«Robežsardze» titula sērijā apspēlēja «Biolars»/«Jelgava» volejbolistus.

LETA jau ziņoja, ka par Latvijas čempionāta bronzas medaļniekiem pagājušajā nedēļā kļuva «Biolars»/«Jelgava», kas sērijā līdz diviem panākumiem ar 2-1 uzveica Jēkabpils «Lūšus».

Ceļā uz šī gada finālu RTU/«Robežsardze» pusfināla sērijā ar 3-1 uzvarēja «Biolars»/«Jelgava» vienību, bet «Poliurs»/«Ozolnieki» ar 3-1 uzveica «Lūšus».

Savukārt ceturtdaļfināla sērijās līdz divām uzvarām «Poliurs»/«Ozolnieki» ar 2-0 droši apspēlēja ASK/«Kuldīga» volejbolistus, kamēr «Biolars»/«Jelgava» ar 2-1 pieveica «Ezerzeme»/«Daugavpils Universitāte» (DU) vienību.

Latvijas čempione RTU/«Robežsardze» un Jēkabpils «Lūši» vietu Latvijas čempionāta pusfinālā nodrošināja automātiski, jo sasniedza no valsts komandām labākos rezultātus Baltijas līgas regulārajā turnīrā. Tiesa, neviens no Latvijas klubiem šosezon Baltijas līgas četru komandu finālturnīrā netika, regulārajā turnīrā augstāko vietu ieņemot RTU/«Robežsardze» komandai, kura bija sestā, kamēr «Lūši», «Poliurs»/«Ozolnieki» un «Biolars»/«Jelgava» ierindojās attiecīgi no septītās līdz devītajai vietai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu