Latvijas volejbolistes PČ kvalifikācijā zaudē arī Baltkrievijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas sieviešu volejbola izlase 2018.gada pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmspēdējā spēlē sestdien ar 0-3 (19:25, 20:25, 16:25) piekāpās Baltkrievijas valstsvienībai.

Līdz ar to Latvijas izlase piedzīvojusi zaudējumus visās četrās spēlēs, bet svētdien turnīru noslēgs ar maču pret Spāniju.

Latvijas komandas rindās rezultatīvākā ar 12 punktiem bija pieredzējusī Inese Jursone, kamēr desmit punktus pievienoja Jeļizaveta Morozova.

Jau ziņots, ka Beļģijā notiekošā miniturnīra pirmajā mačā Latvijas volejbolistes trešdien ar 0-3 (17:25, 13:25, 12:25) kapitulēja vietējai izlasei, ceturtdien ar 1-3 (11:25, 21:25, 27:25, 12:25) piekāpās Bosnijas un Hercegovinas sportistēm, bet piektdien ar 0-3 (12:25, 9:25, 16:25) kapitulēja turnīra favorītei Itālijai.

Tikmēr Baltkrievija turnīru sāka, ar 3-0 (25:14, 25:20, 25:13) uzvarot Spāniju, kam sekoja zaudējumi 0-3 (12:25, 24:26, 22:25) pret Itāliju un 1-3 (23:25, 25:23, 17:25, 17:25) pret Beļģiju.

Apakšgrupas galvgalī ar deviņiem punktiem trīs spēlēs atrodas Itālija un Beļģija, bet seši punkti četros mačos ir Baltkrievijai, kam ar četriem punktiem seko Bosnija un Hercegovina. Spānija tikmēr tikusi pie diviem punktiem, bet Latvija ir tukšā.

Finālturnīrā uzreiz iekļūs grupas uzvarētāja, bet otrās vietas ieguvēja nodrošinās tiesības startēt trešās kārtas atlases sacensībās.

Baltkrievijas izlase pirms diviem gadiem Eiropas čempionātā ieņēma devīto vietu.

Latvijas dāmas uz Beļģiju devušās 13 spēlētāju sastāvā, kā arī pirmo reizi ar trīs treneriem. Valstsvienības vadītājs ir Jānis Leitis, kuram palīdz Jānis Grīnfelds un Agris Leitis.

Komandas pieredzējušākā spēlētāja ir 35 gadus vecā Inese Jursone, savukārt par komandas kapteini iecelta Elvita Dolotova. Komandā ir piecas spēlētājas no šīs sezonas Latvijas čempionvienības RSU/MVS.

Komandas treneri pirms turnīra uzsvēra, ka šis Latvijas izlases sastāvs ir gados ļoti jauns, tāpēc svarīga būs pieredzes gūšana pret spēcīgām pretiniecēm.

Gatavojoties kvalifikācijas turnīram, Latvijas volejbolistes pagājušās nedēļas nogalē Rīgā aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Igaunijas izlasi, abos mačos zaudējot ar 0-3.

Itālija ir šīs kvalifikācijas grupas favorīte, jo 2014.gadā iepriekšējā pasaules čempionātā viņas palika ceturtajā vietā, bet pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ieņēma devīto pozīciju, tomēr to cer apturēt mājiniece Beļģija.

Pasaules čempionāta finālturnīrs nākamgad no 30.septembra līdz 21.oktobrim norisināsies Japānā. Finālturnīrā piedalīsies 24 valstu izlases. Vieta sacensībās jau ir garantēta iepriekšējā pasaules čempionāta uzvarētājai ASV izlasei, kā arī mājiniecei Japānai. Tāpat pie ceļazīmes ir tikusi olimpisko spēļu vicečempione Serbija, kas pagājušajā nedēļā uzvarēja kvalifikācijas turnīrā Polijā, kā arī Brazīlija, kas uzvarēja Dienvidamerikas čempionātā.

No Eiropas zonas finālturnīrā iekļūs astoņas izlases.

Latvijas dāmu izlase pērn piedalījās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kur cieta neveiksmes visos sešos mačos.

Latvijas sieviešu volejbola izlase 90.gados varēja lepoties ar regulāru dalību Eiropas čempionātu finālturnīros, taču finansējuma trūkuma un dažādu citu iemeslu dēļ izlase zaudēja savas pozīcijas, sešus gadus neaizvadot nevienu oficiālu maču. Tikai 2011.gada izskaņā tā atkal atjaunoja savu darbību, taču ar lieliem panākumiem komanda nav izcēlusies.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs:

Eva Deisa (Stetsona Universitāte, ASV), Elvita Dolotova («Latvijas Universitāte»), Una Dzalba («Babīte»), Anna Embrekte, Jeļizaveta Morozova, Alise Pētersone, Agija Sidorova, Ieva Šneidere (visas - RSU/MVS), Anita Graudiņa (MVS/MSĢ), Terēze Hrapāne («miLATss»), Linda Jakobsone, Inese Jursone (abas - «Jelgava»/LU), Paula Nečiporuka (MSĢ).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu