Pasaules čempionātā pludmales volejbolā Latviju pārstāvēs trīs vīru dueti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Pasaules čempionātā pludmales volejbolā, kas jūlija beigās un augusta sākumā notiks Austrijas galvaspilsētā Vīnē, Latvija pēc četru gadu pārtraukuma būs pārstāvēta ar trim vīru duetiem.

Sacensību organizatori trešdien nosauca pa 45 duetiem vīriešu un sieviešu turnīrā, kamēr vēl pa trim pāriem katrā konkurencē vēlāk saņems īpašo ielūgumu jeb «wild card».

Latviju sacensībās pārstāvēs valsts vadošais duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža un Rihards Finsters/Edgars Točs. Tikmēr dāmu konkurencē pasaules čempionāta dalībnieču vidū neviens Latvijas duets nav ticis, taču starp rezervistēm ir Marta Ozoliņa/Alise Lece un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Nosakot pasaules čempionāta dalībniekus, divas vietas tika atvēlētas mājiniekiem, 23 dueti sacensībām kvalificējās pēc vietas pasaules rangā, bet vēl 20 pārus noteica reģionālās volejbola asociācijas, katrai no tām izvēloties pa četriem duetiem.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri ir šā brīža pasaules ranga līderi, kā arī Pļaviņš/Regža dalībnieku vidū tika pēc vietas rangā, savukārt Finsters/Točs bija viens no četriem duetiem, kurus pasaules čempionātam izvēlējās Eiropas Volejbola konfederācija (CEV), kas bija izstrādājusi savu kvalifikācijas sistēmu planētas meistarsacīkstēm. Finsteram un Točam šī būs debija pasaules čempionātā.

Iepriekšējo reizi trīs Latvijas vīru dueti pasaules čempionātā startēja 2013.gadā, kad bez Samoilova/Šmēdiņa dalībnieku vidū bija Pļaviņš/Jānis Pēda un Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš. Toreiz dāmu sacensībās startēja arī Inguna Minusa un Inga Ikauniece.

Savukārt pirms diviem gadiem Nīderlandē Latviju pārstāvēja tikai Samoilovs un Pļaviņš, bijušajiem komandas biedriem apvienojoties vienā duetā, jo Jānis Šmēdiņš atlaba pēc meniska traumas un spēlēt vēl nevarēja. Arī pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja tikai Samoilovs un J.Šmēdiņš.

Latvijas pludmales volejbolisti pasaules čempionātos līdz šim medaļas nav izcīnījuši.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Latvijas vadošais duets Samoilovs/Šmēdiņš izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa triju zvaigžņu etapā Maskavā, kur Pļaviņš/Regža un Finsters/Točs cieta zaudējumus pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, paliekot dalītā 17.vietā.

Pasaules čempionātā volejbolā dalībnieki šogad sadalīs vienu miljonus ASV dolāru (891 500 eiro) lielu naudas balvu fondu.

Augusta nogalē Jūrmalā risināsies Eiropas čempionāta finālsacensības, noskaidrojot Vecā kontinenta medaļniekus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu