Graudiņa un Kravčenoka kvalificējas Eiropas U-22 čempionāta izslēgšanas turnīram

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Talantīgās Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien sasniedza Austrijā notiekošā Eiropas U-22 čempionāta izslēgšanas turnīru.

Papildināts viss teksts.

Tas pašreizējajām Eiropas U-22 vecuma čempionēm, kuras turnīrā izliktas ar sesto numuru, izdevās F apakšgrupas otrajā mačā, kad ar 2-0 (21:7, 21:9) tika sagrauts sacensību 22.numurs Joana un Simona Nikolova no Bulgārijas.

Pirms tam turnīra pirmajā mačā Graudiņa/Kravčenoka ar 2-0 (21:15, 21:18) pieveica mājinieces Jūliju Radlu un Francisku Frīdlu, kurām turnīrā ticis 27.numurs.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Latvijas sportistes ieņem pirmo vietu F apakšgrupas kopvērtējumā un jau sasniegušas izslēgšanas turnīru. Lai automātiski kvalificētos tā otrajai kārtai, piektdien noslēdzošajā mačā jāpieveic ar 11.numuru izliktās čehietes Terēza Kotlasova un Daniela Resova, kuras arī triumfējušas abās pirmajās spēlēs.

Savukārt otro neveiksmi E apakšgrupas ietvaros ceturtdien piedzīvoja otrs Latvijas dāmu duets Paula Ņečiporuka un Alise Pētersone, kuras izliktas ar 28.numuru, - viņas ar 0-2 (18:21, 14:21) piekāpās ar 12.numuru izliktajām baltkrievietēm Viktorijai Šalajevskai un Viktorijai Sekretovai.

Ar diviem zaudējumiem divās spēlēs Ņečiporuka/Pētersone ieņem trešo vietu grupā, bet piektdien izšķirošajā cīņā par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā jātiekas ar kiprietēm Zoju Konstantopulu un Anastasiju Jasumi, kuras arī zaudējušas abos pirmajos mačos un turnīrā izliktas ar 21.numuru.

Pirmās kārtas mačā Latvijas sportistes sīvā cīņā ar 1-2 (14:21, 21:15, 12:15) zaudēja lietuvietēm Urtei Andrjukaitītei un Irinai Zobņinai no Lietuvas, kurām turnīrā ir piektais numurs.

Ņečiporuka un Pētersone nesen bija klasiskā volejbola Latvijas sieviešu izlases rindās, startējot pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Pirms tam ar uzvaru ceturtdien dalību sacensībās sāka Latvijas pludmales volejbolisti Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs, kuri turnīrā izlikti ar 16.numuru. Viņi A apakšgrupas pirmajā mačā pārliecinoši ar 2-0 (21:17, 21:14) uzvarēja Amitu Masuri un Romu Uzielu no Izraēlas, kuriem ir ticis 17.numurs.

Pēc apakšgrupu cīņām katras grupas uzvarētāji uzreiz iekļūs izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, kamēr grupās otrās un trešās vietas ieguvušās komandas dalību sāks no «play-off» pirmās kārtas, bet grupu vājākajām komandām sacensības būs noslēgušās.

Graudiņa un Kravčenoka pērn triumfēja Eiropas U-22 čempionātā, kas norisinājās Grieķijā, bet U-20 čempionātā viņas bija piektās. Savukārt Šmits un Samoilovs pērn ieņēma trešo vietu pasaules čempionātā U-19 vecuma grupas sportistiem.

Tāpat Graudiņa duetā ar Ņečiporuku 2015.gadā Rīgā uzvarēja Eiropas U-18 čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu