Samoilovs/Šmēdiņš gūst graujošu uzvaru Porečas «Major» turnīra ievadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trešdien ar vieglu uzvaru sāka Horvātijā notiekošo Porečas piecu zvaigžņu Pasaules kausa «Major» kategorijas turnīru.

Turnīrā ar otro numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:8, 21:9) sagrāva Horvātijas duetu Krešimiru Karaulu un Marinu Jerčiču, kuri izlikti ar 31.numuru.

Zemāk par Horvātijas pāri šajā turnīrā izlikti vien tautieši Nikss Dell'Orko un Ivans Perišičs, kurš ikdienā ar pludmales volejbolu nenodarbojas un ir slavenā Itālijas kluba Milānas «Inter» futbolists.

Nākamo B apakšgrupas maču Latvijas sportisti aizvadīs ceturtdien, kad tiksies ar turnīra 18.numuru Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu no Austrijas, bet pēc tam gaidāma spēkošanās ar krieviem Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, kuriem piešķirts 15.numurs.

Pēc apakšgrupu turnīra, kurā šoreiz duetiem jāaizvada trīs mači, trīs labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Samoilovs/ Šmēdiņš pagājušajā nedēļā Austrijā ieņēma piekto vietu Eiropas čempionāta «Masters» posmā.

Otrdien Porečas turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas pāris Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.

Pirms šīs sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, «Grand Slam» posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Porečā risinās otrais no trim šīs sezonas piecu zvaigžņu etapiem, trešajam jau nākamnedēļ sekojot Šveices pilsētā Gštādē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu