Samoilovs/Šmits cīnīsies par bronzu U-21 pludmales volejbola PČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbolisti Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs sestdien sasniedza Ķīnā notiekošā pasaules U-21 čempionāta pusfinālu, kurā gan piedzīvoja zaudējumu, kamēr meiteņu turnīru ar dalītu piekto vietu noslēgušas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Vispirms sestdien ceturtdaļfinālā ar 19.numuru izliktie Šmits/Samoilovs ar 2-0 (22:20, 21:16) pārspēja spāņus Oskaru Himenesu Gutjeresu un Alehadro Vuertu Pastoru, kuriem bija piešķirts 30.numurs.

Pirmajā setā abas komandas spēkojās ļoti līdzvērtīgi, tomēr Latvijas duetam veiksmīgi izdevās nospēlēt pašu tā izskaņu, gūstot divus punktus pēc kārtas. Savukārt otrajā setā Šmitam/Samoilovam piederēja lielāks pārsvars un, aizvadot teicamu seta otro pusi, viņi diezgan netraucēti guva uzvaru arī visā mačā.

Zīmīgi, ka abi dueti savā starpā tikās jau apakšgrupu turnīrā, Latvijas pārim sīvā cīņā uzvarot ar rezultātu 2-1 (21:17, 17:21, 20:18).

Vēlāk pusfinālā Šmits/Samoilovs ar 0-2 (15:21, 16:21) piekāpās sacensību otrajam numuram Adrielsonam dus Santušam Silvam un Renātu Endrū Limam de Karvāļu no Brazīlijas.

Lai arī brazīliešiem spēles sākumā ik pa brīdim izdevās iegūt pāris punktu vadību, Šmits/Samoilovs ikreiz prata atspēlēties. Pirmajā setā bija līdzvērtīga cīņa, vadībā esot te vienai, te otrai komandai. Tiesa, pirmā seta otrajā pusē iniciatīva pārgāja Brazīlijas pāra pusē, triumfējot ar 21:15.

Savukārt otrajā setā Adrielsonam/Renātu lielākoties izdevās atrasties vadībā ar pāris punktu starpību, tomēr Šmits/Samoilovs pretiniekus nekur tālu nelaida un visu laiku saglabāja intrigu. Tomēr arī šoreiz scenārijs bija līdzīgs kā pirmajā setā, jo Brazīlijas sportisti noslēgumā pārņēma iniciatīvu un uzvarēja ar 21:16, gūstot panākumu arī visā mačā.

Līdz ar to Latvijas duets svētdien aizvadīs cīņu par pasaules U-21 čempionāta bronzas medaļām.

Pirms tam piektdien astotdaļfinālā Samoilovs/Šmits ar 2-1 (12:21, 21:11, 15:9) uzvarēja ar 20.numuru izliktos irāņus Alirezu Agadžanighasabu un Džavadu Firuzpurbandpeju.

Šmits/Samoilovs C apakšgrupā izcīnīja trīs uzvaras trīs mačos un izcīnīja pirmo vietu, automātiski nodrošinot vietu izslēgšanas sacensību otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Tikmēr pirms tam sestdien zaudējumu ceturtdaļfinālā piedzīvoja ar desmito numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka, kuras ar 0-2 (19:21, 12:21) piekāpās ar otro numuru izliktajām brazīlietēm Eduārdai Santusai Lisboai un Anai Patrīsijai Silvai Ramusai, kurām ticis otrais numurs. Santusa Lisboa šosezon izcīnījusi divas bronzas medaļas Pasaules kausa posmos.

Vislīdzvērtīgākais šajā mačā bija pirmais sets. Lai arī Latvijas sportistes tā ievadā nonāca iedzinējos ar 5:10, viņas atspēlējās un seta izskaņā parūpējās par intrigu. Tiesa, rezultātam esot 19:19, brazīlietes guva divus punktus pēc kārtas, bet otrajā setā viņām jau piederēja krietni lielāks pārsvars, kas ļāva tikt pie uzvaras.

Līdz ar to Graudiņa/Kravčenoka pasaules čempionātu noslēgušas dalītā piektajā vietā.

Astotdaļfinālā Latvijas sieviešu duets ar 2-0 (21:11, 21:13) pārspēja mājinieces Cao Šutinu un Dzenu Dzjiņdzjiņu, kurām bija piešķirts astotais numurs.

Arī Graudiņa/Kravčenoka apakšgrupu turnīrā uzvarēja visās trijās spēlēs un izcīnīja pirmo vietu G apakšgrupā, automātiski nodrošinot vietu astotdaļfinālā.

Pamatturnīrā 32 pāri bija sadalīti astoņās grupās, pa četriem duetiem katrā. Grupu uzvarētāji uzreiz iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā - astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvēji sacentās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Graudiņa un Kravčenoka pērn triumfēja Eiropas U-22 čempionātā, kas norisinājās Grieķijā, tomēr šogad Austrijā savu titulu aizstāvēt nespēja. Naņdzjinā, kur norisinās U-21 pasaules čempionāts, viņas 2014.gadā spēlēja pasaules jaunatnes Olimpiādes turnīrā, kur apstājās astotdaļfinālā.

Tikmēr Šmits un Samoilovs pērn jūlijā izcīnīja trešo vietu pasaules U-19 čempionātā.

2005.gadā par pasaules čempioniem šajā vecuma grupā kļuva Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs, bet gadu pirms tam Toms Šmēdiņš un Valters Ramma izcīnīja sudrabu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu