Vilde neturpinās vadīt Latvijas volejbola izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pieredzējušais Latvijas volejbola speciālists Raimonds Vilde neturpinās vadīt Latvijas valstsvienību, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) viceprezidents Māris Pēkalis.

Vilde Latvijas volejbola izlasi vadīja vairāk nekā desmit gadus. Šobrīd viņa līgums ar LVF ir noslēdzies, bet atkārtoti uz valstsvienības galvenā trenera amatu viņš nepretendēs.

«Gribētu pateikt lielu paldies Vildem par to, ko viņš ieguldījis, vadot Latvijas volejbola izlasi visus šos gadus. Viņš ir strādājis pēc labākā sirdsapziņas. Viņa darbs ir novērtēts kā profesionāli veikts darbs,» teica Pēkalis.

«Ir laiks jaunām vēsmām, jaunais treneris varbūt veiks šo darbu citādāk. Esam vienojušies, ka Raimonds pārtrauc savu darbu izlasē. Sludināsim konkursu un meklēsim jaunu treneri,» atzīmēja LVF viceprezidents.

Jūnijā vairāki Latvijas izlases volejbolisti pavēstīja, ka turpmāk vairs nespēlēs galvenā trenera Vildes vadībā.

«Tas, ka spēlētāji dumpojās un pasaka, ka pie kāda nespēlēs, nav laba zīme. Tā nevajadzētu būt, ka spēlētājs pasaka, pie šī trenera spēlēs, bet pie cita nespēlēs. Volejbolistam uzdevums ir pārstāvēt valsti. Jo viņš labāk pārstāvēs valsti kādās sacensībās, jo lielākas iespējas saņemt līgumu kādā ārzemju klubā,» skaidroja Pēkalis.

Kā atzina LVF viceprezidents, nebūs viegli atrast jaunu treneri, kurš būtu gatavs strādāt ar diezgan ierobežotiem finanšu līdzekļiem.

«Vēl neesam izsludinājuši konkursu. Mēģinām apzināt tos iespējamos cilvēkus, kuri varētu vadīt Latvijas izlasi. Jaunā sezona strauji tuvojas, un ir reālas iespējas kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Darbs ir jāuzsāk laicīgi. Jaunajam trenerim uzdevums būs kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram,» atklāja Pēkalis.

Tāpat netiek izslēgta iespēja piesaistīt kādu ārzemju treneri, taču atalgojums varētu būt šķērslis šī mērķa realizēšanai.

«Darbs nav stabils visa gada garumā, tas ir periodisks - 4-5 mēneši, kad jāstrādā ar izlasi, par kuriem arī samaksāsim. Apmaksāt visu gadu šobrīd neesam gatavi,» teica Pēkalis.

Pērn Latvijas izlase aizkļuva līdz Eiropas čempionāta izšķirošajai kvalifikācijas kārtai, kurā tomēr piekāpās Igaunijai. Jūnijā Latvijas volejbola izlase bez vairākiem līderiem spēlēja pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, gūstot vienu panākumu piecos mačos.

Šogad Vildem palīdzēja arī pasaulē atzītais treneris Boriss Kolčins, bet pērn izlasē tika piesaistīts igauņu statistiķis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu