Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Regža ar smagām uzvarām sāk PK posmu Olštinā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas vadošie pludmales volejbola pāri Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža līdzjutēju skaļi atbalstīti ceturtdien uzvarām sāka Polijas pilsētā Olštinā notiekošo Pasaules kausa izcīņas četru zvaigžņu turnīru.

Sacensībās ar septīto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš Olštinas turnīra pirmajā mačā ar 2-1 (21:16, 13:21, 15:13) pieveica poļus Mariušu Prudelu un Kasparu Kujavjaku, kuri izlikti ar 26.numuru.

Lai arī spēles pašā sākumā poļi ieguva pāris punktu pārsvaru, turpinājumā cīņa aizritēja punkts punktā. Seta otrajā pusē iniciatīva gan pārgāja Samoilova/Šmēdiņa pusē. Latvijas pārstāvjiem, gūstot vairākus punktus pēc kārtas, pirmajā setā izdevās uzvarēt ar 21:16. Arī otrā seta sākumā Prudels/Kujavjaks ieguva pāris punktu vadību un pakāpeniski palielināja pārsvaru, tam sasniedzot 9:3. Lai arī turpinājums bija līdzvērtīgāks, Latvijas duetam nekādi neizdevās samazināt rezultāta starpību, otrajā setā piedzīvojot pārliecinošu neveiksmi ar 13:21.

Līdz ar to šī mača uzvarētājs bija jānoskaidro izšķirošajā - trešajā - setā. Tas iesākās, vadībā esot te vienai, te otrai komandai, bet tad Samoilovs/Šmēdiņš no 4:5 panāca 7:5. Pārsvaru gan nosargāt neizdevās, poļiem panākot izlīdzinājumu, bet seta izskaņā Latvijas duets atkal ieguva pāris punktu vadību un beigās izšķirošajā setā guva uzvaru ar 15:13.

Turpinājumā Latvijas sportisti par uzvaru G grupā tiksies ar kanādiešiem Semu Pedlovu un Semu Šekteru, kuriem piešķirts desmitais numurs. Viņi savā pirmajā mačā ar 2-1 (21:13, 19:21, 19:17) arī grūtā cīņā pieveica tautiešus Benu Sekstonu un Čeimu Šelku, kuriem ir 23.numurs.

Tikmēr ar 21.numuru izliktie Pļaviņš un Regža pirmajā E apakšgrupas cīņā ar 2-1 (16:21, 21:18, 17:15) uzveica Krievijas pāri Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, kuriem šajās sacensībās piešķirts 12.numurs.

Latvijas sportisti otrā seta beigu daļu sagaidīja iedzinējos, tomēr spēja uzvarēt vairākās izspēlēs pēc kārtas un savas valsts līdzjutēju ļoti skaļi atbalstīti ne tikai izglāba setu, bet arī veiksmīgo skrējienu turpināja izšķirošajā setā, ātri iegūstot 5:1 vadību. Turpinājumā krievi ātri pietuvojās un seta beigās Pļaviņam/Regžam bija tikai 1-2 punktu pārsvars, turklāt arī tas tika izlaists. Tomēr drošāk nospēlēja Latvijas sportisti un pēc pretinieku kļūdas noslēdza dueli ar ceturto mačbumbu.

Turpinājumā Pļaviņš un Regža tiksies ar austriešiem Martinu Ermakoru un Moricu Berndu Pristaucu-Telsnigu, kuri izlikti vien ar 28.numuru un pirmajā mačā ar 2-0 (21:14, 21:15) negaidīti apspēlēja turnīra piekto pāri Evandru Gonsalvešu Oliveiru un Andrē Lojolu Šteinu no Brazīlijas. Vēl tikai pirms divām nedēļām brazīlieši guva ceturto vietu prestižajā Gštādes «Major» kategorijas turnīrā.

Turnīros, kuriem ir augstāka kategorija par trim zvaigznēm, Pļaviņš un Regža šosezon nav spējuši izkļūt no apakšgrupas, tomēr tagad jau pēc pirmās uzvaras viņiem šāda iespēja ir garantēta.

Kā jau ierasts, Olštinas posmu apmeklē ļoti daudzi Latvijas līdzjutēji, sportistiem saņemot skaļu atbalstu no tribīnēm.

Arī šajā turnīrā tiek aizvadīts jauns Pasaules kausa turnīru apakšgrupu sacensību formāts, kurā katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam trešdien Olštinas posma kvalifikāciju nepārvarēja uzreiz četri Latvijas dueti. Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš cieta neveiksmi izšķirošajā - otrajā - atlases turnīra kārtā, kamēr vēl viens Latvijas pāris Rihards Finsters un Edgars Točs nespēja tikt pāri pirmajai kārtai.

Jau ceturtdien Solovejs un T.Šmēdiņš sāk Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) «Masters» sērijas turnīru Ļubļanā.

Līdzīga situācija bija dāmām, jo Latvijas vadošais duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka cieta zaudējumu izšķirošajā kārtā, bet Alises Leces un Martas Ozoliņas duets piedzīvoja neveiksmi pirmajā kārtā.

Kā zināms, Latvijas labākie pludmales volejbola dueti gatavojas startam pēc nepilna mēneša Jūrmalā gaidāmajam Eiropas čempionātam, bet vēl pirms tam trīs vīru pāri piedalīsies arī pasaules meistarsacīkstēs.

Pirms šīs sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, «Grand Slam» posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Olštinā risinās otrais no diviem šīs sezonas četru zvaigžņu etapiem, sekojot maijā Riodežaneiro aizvadītajām sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu