Samoilovs/Šmēdiņš zaudē PK posma izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Polijas pilsētā Olštinā, kur norisinās Pasaules kausa izcīņas četru zvaigžņu turnīrs, cieta zaudējumu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Sacensībās ar septīto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar 0-2 (20:22, 12:21) piekāpās ar 12. numuru izliktajiem krieviem Oļegam Stojanovskim un Artjomam Jarzutkinam.

Abas komandas pirmo setu aizvadīja līdzvērtīgi, bet pirmajā tehniskajā pārtraukumā ar viena punkta vadību (11:10) devās Samoilovs/Šmēdiņš. Dueti turpināja cīnīties punkts punktā, bet, rezultātam esot 18:20, Latvijas pāris panāca neizšķirtu, taču turpinājumā Stojanovskis/Jarzutkins guva divus punktus pēc kārtas un pirmajā setā uzvarēja ar 22:20.

Arī otrajā setā spēles gultne nebija pārāk mainījusies, abiem duetiem cīnoties punkts punktā. Šoreiz tehniskajā pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru gan devās krievi, kuri pēc tam izvirzījās vadībā ar 16:11. Lai arī pēc tam Samoilovs/Šmēdiņš vienu punktu atguva, Stojanovskis/Jarzutkins spēli noslēdza ar pieciem punktiem pēc kārtas un pārliecinošu uzvaru otrajā setā.

Zīmīgi, ka Samoilovs/Šmēdiņš šī mēneša sākumā Gštādē notikušajā turnīrā savstarpējā cīņā jau piekāpās šim Krievijas pārim.

Līdz ar to Latvijas duets šo turnīru noslēdzis dalītā 17.vietā.

Samoilovs/Šmēdiņš šo turnīru ceturtdien iesāka ar uzvaru, grūtā cīņā ar 2-1 (21:16, 13:21, 15:13) pieveicot poļus Mariušu Prudelu un Kasparu Kujavjaku, kuri izlikti ar 26.numuru.

Līdz ar to piektdien Latvijas sportistus gaidīja spēle par pirmo vietu G grupā, taču tajā ar 1-2 (21:19, 16:21, 11:15) nācās piekāpties kanādiešiem Semam Pedlovam un Semam Šekteram, kuriem piešķirts desmitais numurs. Līdz ar to Samoilovam/Šmēdiņam izslēgšanas turnīrs bija jāsāk no pirmās kārtas.

Sekmīgāk apakšgrupu turnīrā klājās Latvijas otrajam spēcīgākajam pārim Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam. Pirmajā E grupas cīņā ar 21.numuru izliktie latvieši ceturtdien ar 2-1 (16:21, 21:18, 17:15) uzveica Stojanovski un Jarzutkinu, bet pēc tam piektdien par pirmo vietu un automātisku vietu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 2-1 (20:22, 21:17, 15:11) uzvarēja arī austriešus Martinu Ermakoru un Moricu Berndu Pristaucu-Telsnigu, kuri izlikti vien ar 28.numuru.

Kā jau ierasts, Olštinas posmu apmeklē ļoti daudzi Latvijas līdzjutēji, sportistiem saņemot skaļu atbalstu no tribīnēm.

Arī šajā turnīrā tiek aizvadīts jauns Pasaules kausa turnīru apakšgrupu sacensību formāts, kurā katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Pirms tam trešdien Olštinas posma kvalifikāciju nepārvarēja uzreiz četri Latvijas dueti. Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš cieta neveiksmi izšķirošajā - otrajā - atlases turnīra kārtā, kamēr vēl viens Latvijas pāris Rihards Finsters un Edgars Točs nespēja tikt pāri pirmajai kārtai.

Jau ceturtdien Solovejs un T.Šmēdiņš piedalījās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) «Masters» sērijas turnīrā Ļubļanā, taču arī zaudēja kvalifikācijā.

Līdzīga situācija bija dāmām, jo Latvijas vadošais duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka cieta zaudējumu izšķirošajā kārtā, bet Alises Leces un Martas Ozoliņas duets piedzīvoja neveiksmi pirmajā kārtā.

Kā zināms, Latvijas labākie pludmales volejbola dueti gatavojas startam pēc nepilna mēneša Jūrmalā gaidāmajam Eiropas čempionātam, bet vēl pirms tam trīs vīru pāri piedalīsies arī pasaules meistarsacīkstēs.

Pirms šīs sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, «Grand Slam» posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Olštinā risinās otrais no diviem šīs sezonas četru zvaigžņu etapiem, sekojot maijā Riodežaneiro aizvadītajām sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu