Treneris Birzulis nav pārliecināts, vai viņš saņems akreditāciju EČ pludmales volejbolā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas vairāku vadošo pludmales volejbola pāru treneris Aigars Birzulis nav pārliecināts, vai no Latvijas Volejbola federācijas (LVF) saņems akreditāciju uz Eiropas čempionātu, kas nākamajā nedēļā norisināsies Jūrmalā, savukārt federācijas ģenerālsekretārs Ainārs Dakša atzina, ka neredz šķēršļus, ja vien tiks saņemts akreditācijas pieprasījumu, to apstiprināt.

Birzulis, kurš līdz nesenam brīdim trenēja Latvijas otru labāko duetu Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu, sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka ar šo duetu sadarbību ir beidzis.

Tikmēr viņš joprojām ir Latvijas pludmales volejbolistu nosacītajā rangā trešajā pozīcijā esošo Riharda Finstera/Edgara Toča, tāpat kā vairāku Latvijas dāmu duetu treneris, tomēr ir neziņā, vai klātienē kā akreditēta persona varēs palīdzēt audzēkņiem.

LVF viceprezidents Ainārs Mežulis Eiropas čempionāta priekšvakarā federācijas trešdien publicētā intervijā pārmeta Birzulim, ka alkohola lietošanas dēļ viņš nav varējis pildīt savus pienākumus pasaules čempionāta laikā, līdz ar to Pļaviņš/Regža un Finsters/Točs palikuši bez trenera.

Birzulis šos izteikumus nevēlējās komentēt. «Nenolaidīšos līdz LVF līmenim, tāpēc neko nekomentēšu. Varu apstiprināt, ka sadarbība ar Pļaviņu/Regžu ir noslēgusies, bet visu izrunājām. Pēc Eiropas čempionāta pārrunāsim arī sadarbību ar Finsteru/Toču un meitenēm, jo viņiem joprojām esmu treneris un esmu gatavs palīdzēt Eiropas čempionātā. Tiesa, nezinu, vai LVF mani akreditēs Eiropas čempionātam,» sacīja treneris, kurš 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs palīdzēja Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam izcīnīt olimpiskās bronzas medaļas.

Tāpat treneris nevēlējās komentēt savu nākotni šajā arodā. «Pēc Eiropas čempionāta ar viņiem [audzēkņiem] runāsim par tālāko sadarbību.» Tiesa, jau iepriekš bija zināms, ka Birzulis rudenī dosies uz Somiju, kur trenēs klasiskā volejbola klubu.

Jāatzīmē, ka Birzulis ir bijis viens no biedrības «Es par volejbolu!» aktīviem pārstāvjiem, paužot savas domas un veltot kritiku LVF par nesakārtoto Latvijas volejbola saimniecību un cenšoties nomainīt pašreizējo federācijas vadību.

Tikmēr LVF ģenerālsekretārs Dakša nevēlējās komentēt Birzuļa teikto, par akreditācijas, iespējamo, nepiešķiršanu, norādot, ja vien tiks saņemts pieteikums, tas tiks apstiprināts.

«Man nav skaidra šāda paziņojuma jēga, bet ņemot vērā iepriekšējo nostāju, kuru es saistu ar atsevišķu personu vēlmi nomelnot federāciju, kurā Birzulis tiek izmantots, labāk no komentāriem atturēšos. Vien jāpiebilst, ka LVF bija deleģējusi Birzuli uz nesen Austrijā notikušo pasaules čempionātu, nodrošinot visu nepieciešamo,» norādīja Dakša.

Eiropas čempionāta finālturnīra laikā, šo sacensību otrajā dienā netālu no spēļu norises vietas norisināsies LVF kopsapulce, kuras vadību uzņēmusies tieši biedrība «Es par volejbolu!», kamēr federācija aicinājusi biedrus to ignorēt.

Eiropas čempionātā Majoru pludmalē, Jūrmalā, startēs pa četriem Latvijas vīru un dāmu duetiem. Sacensībās piedalīsies pasaules un Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, tāpat kā Pļaviņš/Regža, Finsters/Točs un Toms Šmēdiņš/Aleksandrs Solovejs. Savukārt dāmu turnīrā bez Tīnas Graudiņas/Anastasijas Kravčenokas startēs arī Marta Ozoliņa/Alise Lece, Agnese Caica/Ilze Liepiņlauska un Ance Olte/Inese Jursone.

Zīmīgi, ka Eiropas čempionāta laikā LVF vadība tiksies ar Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) Pasaules kausa «Major» sērijas turnīru rīkotāju Hannesu Jāgerhoferu, sarunās cenšoties vienoties par šāda līmeņa turnīra rīkošanu Latvijā.

«No viņu puses ir liela interese par šāda turnīra rīkošanu Latvijā, jo atsauksmes par līdzšinējiem turnīriem Latvijā bijušas ļoti labas. Mēs katru gadu esam virzījušies soli pa solim uz priekšu, tāpēc esam gatavi arī šāda līmeņa turnīram,» norādīja Dakša.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu